Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
contract PFA - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

contract PFA

3 replies to this topic

#1 kudika

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 11 Postari:

Postat 05 January 2010 - 11:06 PM

buna seara!!
am o mare rugaminte la cine m-ar putea lamuri cu privire la acest tip de contract, nu m-am mai confruntat pana in prezent cu asa ceva, care sunt indatoririle si obligatiile pentru PFA, contributiile care se achita sunt suportate de catre PFA, inclusiv cele ale angajatorului; de asemenea, pentru un venit net de 2000 lei/luna, care ar fi suma datorata catre stat si cum se procedeaza la realizarea acesteia, declaratiile de asemenea se depun tot de catre PFA?
multumesc frumos pt timpul acordat si astept din partea cuiva orice informatie care mi-ar putea fi utila.
O seara placuta tuturor!!

#2 Florin_76

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1877 Postari:

Postat 05 January 2010 - 11:33 PM

Care contributii ?
la ce anume va referiti ?
declaratiile se depun de pfa
dati ceva detalii va rog ca nu inteleg mare lucru , si anume cine realizeaza acel venit ?
pfa sau vreun angajat al acelui pfa ?

#3 DRAGOS NEGOITESCU

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 999 Postari:

Postat 06 January 2010 - 09:49 AM

1. Probabil se refera la "angajarea" unui PFA.
PFA-ul este asemanator persoanelor juridice, deci contractul se face ca si cum ai incheia un contract de prestari servicii cu o persoana juridica.
PFA declara si plateste singur contributiile, obligatoriu impozit si sanatate (cu anumite exceptii, pt drepturi de autor nu se plateste); daca nu are si carte de munca cred ca plateste si CAS.
Modul de calcul al contributiilor depinde in primul rand de tipul de PFA (venit real sau norma de venit), de exemplu PFA venit real 2000 * 5.5%, (2000 - (2000 * 5.5%)) * 16%; la norma de venit se platesc amandoua raportat la norma.

2. PFA nu poate face angajari.

Aceasta postare a fost editata de negocont: 06 January 2010 - 09:50 AM

Dragos

#4 kudika

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 11 Postari:

Postat 06 January 2010 - 01:25 PM

buna ziua!
Ma refeream la angajarea unui PFA.
multumesc frumos pentru lamuririle acordate.
O zi placuta tuturor!!

Similar Topics Collapse

1 useri citesc topicul

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL