Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
TVA - control incrucisat - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

TVA - control incrucisat

1 reply to this topic

#1 flo8200

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 99 Postari:

Postat 06 January 2010 - 09:01 AM

La un control pentru rambursarea de TVA se poate cere un control incrucisat la unele facturi. Asta si ca motiv de prelungire a termenului de rambursare pentru ca nu mai opereaza termenul de 45 zile maxim. Probabil ca la controlul incrucisat se cer jurnalul de vanzari al furnizorului si decontul de TVA.
Este posibil ca TVA-ul dedus sa fie dat jos daca furnizorul nu prezinta aceste documente?
Stiu firme care au fost create din start cu gandul de a nu plati darile la stat si a cere ulterior lichidarea. Aceste firme au sau nu au o evidenta contabila.
Normal ar fi ca eu sa nu fiu raspunzator pentru evidenta contabila a furnizorului meu. Dar atunci, de ce se cere control incrucisat? Eu am primit factura semnata si stampilata de la furnizor.

#2 cristina1969

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 198 Postari:

Postat 06 January 2010 - 09:34 PM

Daca factura este corect completata cu toate informatiile si in plus daca factura este si achitata, nu esti tu raspunzator pentru evidenta contabila a furnizorului (trebuie sa mai tii cont si de faptul daca furnizorul tau era cumva declarat inactiv, situatie in care nu avea-i dreptul de deducere a tva-ului) .
Cod fiscal
ART. 151^2
Răspunderea individuală și în solidar pentru plata taxei
(1) Beneficiarul este ținut răspunzător individual și în solidar pentru plata taxei, în situația în care persoana obligată la plata taxei este furnizorul sau prestatorul, conform art. 150 alin. (1) lit. a), dacă factura prevăzută la art. 155 alin. (5):
a) nu este emisă;
b) cuprinde date incorecte/incomplete în ceea ce privește una dintre următoarele informații: denumirea/numele, adresa, codul de înregistrare în scopuri de TVA al părților contractante, denumirea sau cantitatea bunurilor livrate ori serviciilor prestate, elementele necesare calculării bazei de impozitare;
c) nu menționează valoarea taxei sau o menționează incorect.
(2) Prin derogare de la prevederile alin. (1), dacă beneficiarul dovedește achitarea taxei către persoana obligată la plata taxei, nu mai este ținut răspunzător individual și în solidar pentru plata taxei.

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL