Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
MATERIALE TRIMISE SPRE PRELUCRARE - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

MATERIALE TRIMISE SPRE PRELUCRARE

3 replies to this topic

#1 raduci

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 36 Postari:

Postat 12 March 2010 - 10:03 AM

Buna Ziua,

Va rog frumos sa ma ajutati in lamurirea urmatoarei probleme :

Sunt importator de materii prime si materiale pe care le trimit spre prelucrare la terti ( lohn)
in Romania.
Exista obligativitatea emiterii unei facturi pt aceste materiale trimise spre prelucrare , daca DA care este termenul ?
In acest moment eu le trimit la terti pe baza unui proces de predare-primire si a Avizului de insotire a marfiI.
Sunt voci de la finante care sustin ca ar trebui sa emit factura si sa colectez TVA pina in a 15-zi a lunii urmatoare....???

va multumesc
raduci

#2 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
  • Interests:gradinarit..de apartament, deocamdata
    calatorii

Postat 12 March 2010 - 12:23 PM

eu cred ca nu, pentru ca nu ii da dreptul prestatorului sa dispuna de bunuri ca un proprietar. Pe site anaf era o speta explicata, dar nu o mai gasesc.
ART. 128 Livrarea de bunuri

(1) Este considerată livrare de bunuri transferul dreptului de a dispune de bunuri ca și un proprietar.
dar avem si
(2) Se consideră că o persoană impozabilă, care acționează în nume propriu, dar în contul altei persoane, în calitate de intermediar, într-o livrare de bunuri, a achiziționat și livrat bunurile respective ea însăși, în condițiile stabilite prin norme.

#3 raduci

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 36 Postari:

Postat 12 March 2010 - 03:12 PM

Vezi postareamihaela_cva, la Mar 12 2010, 01:23 PM, a spus:

eu cred ca nu, pentru ca nu ii da dreptul prestatorului sa dispuna de bunuri ca un proprietar. Pe site anaf era o speta explicata, dar nu o mai gasesc.

(1) Este considerată livrare de bunuri transferul dreptului de a dispune de bunuri ca și un proprietar.
dar avem si
(2) Se consideră că o persoană impozabilă, care acționează în nume propriu, dar în contul altei persoane, în calitate de intermediar, într-o livrare de bunuri, a achiziționat și livrat bunurile respective ea însăși, în condițiile stabilite prin norme.

Vezi postarearaduci, la Mar 12 2010, 04:10 PM, a spus:

Vezi postareamihaela_cva, la Mar 12 2010, 01:23 PM, a spus:

dar avem si

multumesc mult

raduci

#4 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
  • Interests:gradinarit..de apartament, deocamdata
    calatorii

Postat 12 March 2010 - 07:49 PM

cu placere. poate va mai raspund si alti colegi. Eu imi mentin punctul de vedere.

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL