Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
contributia CAS in Jurnalul de Vanzari si factura catre SUA intangibile in declaratia 300 - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

contributia CAS in Jurnalul de Vanzari si factura catre SUA intangibile in declaratia 300

3 replies to this topic

#1 consulting1234

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 13 April 2010 - 03:15 PM

Cand am vrut sa imi iau contabil, a insistat cineva sa nu ma complic, la cele 10 facturi pe an pe care le emit eu si la faptul ca nu prea am ce inregistra cheltuieli pe PFA-ul meu. Acu' am o caruta de batai de cap de cand am intrat pe regimul cu TVA, fiind primul meu an cu TVA (sunt incepator, nu dati cu pietre, va rog).

2 intrebari as avea:

1. Cand am platit contributia anticipata la asigurarile de sanatate, tanti de acolo mi-a dat o chitanta, pe care am inregistrat-o frumusel in RIJP (incasari si plati). Nu stiu acum daca ar mai trebui sa inregistrez treaba asta si in Jurnalul de Cumparari...Am cautat pe net, am citit prin legislatie, dar sunt in plop de tot, inclin sa cred ca nu tb trecuta in Jurnal, dar softul de contabilitate in partida simpla ma contrazice. Si daca ar tb sa o inregistrez in Jurnalul de Cumparari, la ce rubrica ar tb sa trec si ce anume, ca pe chitanta eu nu am decat suma totala (bag seama ca nu se aplica TVA la contributii).

2. Am o factura de servicii intangibile emisa catre un client din SUA (TVA zero, netaxabil, ca locul prestarii se considera SUA). In Jurnalul meu de Vanzari, am o coloana cu numele "Livrari de bunuri si prestari de servicii pentru care locul prestarii este in afara Romaniei", dar am doua sub-coloane, ca sa zic asa, "cu drept de deducere" si "fara drept de deducere". Habar nu am ce este asta, si deja subiectul ma oboseste cumplit, eu fiind inginer de meserie si practica. Mai este o coloana in Jurnalul de Vanzari care ma buluceste si mai mult, aceea cu "operatiuni neimpozabile" (unde s-ar potrivi mai degraba factura mea).

Asa ca as aprecia tare mult daca ma poate ajuta careva cu stiinta de pe-aci.

Multam fain!

#2 marian.apetre

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 939 Postari:

Postat 13 April 2010 - 07:30 PM

1. Nu se trece in JC.
2. Cu drept de deducere.

#3 burebistaxxx

Nou

• Members
  • Pip
  • 5 Postari:

Postat 13 April 2010 - 07:32 PM

Vezi postareaconsulting1234, la Apr 13 2010, 03:15 PM, a spus:

Cand am vrut sa imi iau contabil, a insistat cineva sa nu ma complic, la cele 10 facturi pe an pe care le emit eu si la faptul ca nu prea am ce inregistra cheltuieli pe PFA-ul meu. Acu' am o caruta de batai de cap de cand am intrat pe regimul cu TVA, fiind primul meu an cu TVA (sunt incepator, nu dati cu pietre, va rog).

2 intrebari as avea:

1. Cand am platit contributia anticipata la asigurarile de sanatate, tanti de acolo mi-a dat o chitanta, pe care am inregistrat-o frumusel in RIJP (incasari si plati). Nu stiu acum daca ar mai trebui sa inregistrez treaba asta si in Jurnalul de Cumparari...Am cautat pe net, am citit prin legislatie, dar sunt in plop de tot, inclin sa cred ca nu tb trecuta in Jurnal, dar softul de contabilitate in partida simpla ma contrazice. Si daca ar tb sa o inregistrez in Jurnalul de Cumparari, la ce rubrica ar tb sa trec si ce anume, ca pe chitanta eu nu am decat suma totala (bag seama ca nu se aplica TVA la contributii).

2. Am o factura de servicii intangibile emisa catre un client din SUA (TVA zero, netaxabil, ca locul prestarii se considera SUA). In Jurnalul meu de Vanzari, am o coloana cu numele "Livrari de bunuri si prestari de servicii pentru care locul prestarii este in afara Romaniei", dar am doua sub-coloane, ca sa zic asa, "cu drept de deducere" si "fara drept de deducere". Habar nu am ce este asta, si deja subiectul ma oboseste cumplit, eu fiind inginer de meserie si practica. Mai este o coloana in Jurnalul de Vanzari care ma buluceste si mai mult, aceea cu "operatiuni neimpozabile" (unde s-ar potrivi mai degraba factura mea).

Asa ca as aprecia tare mult daca ma poate ajuta careva cu stiinta de pe-aci.

Multam fain!

1.) Plata CASS-ului nu se trece in registru de incasari si plati, dar se trece in declaratia finala 200 la pozitia 2.4 Contributii sociale obligatorii platite.
2.) Se trece la achizitii de bunuri si servicii scutite sau neimpozabile (indecontul de tva la pozitia 24)
www.topcont.ro

#4 consulting1234

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 13 April 2010 - 08:18 PM

Vezi postareaburebistaxxx, la Apr 13 2010, 08:32 PM, a spus:

1.) Plata CASS-ului nu se trece in registru de incasari si plati, dar se trece in declaratia finala 200 la pozitia 2.4 Contributii sociale obligatorii platite.
2.) Se trece la achizitii de bunuri si servicii scutite sau neimpozabile (indecontul de tva la pozitia 24)

1. ok, e logic ce spui.., desi in norma de contabilitate in partida simpla se vorbeste despre cheltuielile deductibile integral si care tb introduse in RJIP, si acolo nu face vreo mentiune la treaba asta...

2. cred ca s-a inteles gresit cu factura aceea. Este vorba despre o livrare de servicii intangibile (consultanta in inginerie), nu o achizitie. Iar intrebarea era unde trebuie trecuta in Jurnalul de Vanzari, la coloana 12 (cu drept de deducere), 13 (fara drept de deducere) sau la ultima coloana (neimpozabile)? Daca lamuresc asta, practic s-ar lamuri si pozitia in Declaratia 300.

Similar Topics Collapse

3 useri citesc topicul

0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL