Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
MAJORARE CAPITAL SOCIAL - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

MAJORARE CAPITAL SOCIAL

3 replies to this topic

#1 Simy

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 68 Postari:

Postat 14 April 2010 - 04:54 PM

Am de organizat o majorare de capital social la o societate care un asociat persoana juridica straina si un asociat persoana fizica straina.
Dupa cum am vazut in aceste documente ni se cere si valoarea in valuta a capitalului social, problema mea este ce curs folosesc:
- cursul de la data hotararii AGA tinuta de asociatul strain persoana juridica (dar va trece un timp de la intocmirea hotararii, traducere si legalizare, hotararea AGA a persoanei juridice romane, depunerea la registru..);
- cursul de la data hotararii AGA tinuta de asociatii societatii la care se majoreaza capitalul social;
- cursul de la data depunerii capitalului;
- sau am libertatea de a trece, un curs anterior acestei hotarari (nominalizand exact la ce data este cursul.
Cealalta problema este depunerea capitalului social, tot la asociatul strain persoana juridica:
- poate acesta sa vina sa depuna, prin reprezentant 77.050 lei in cont ?
- va vira direct euro din cont specificand ca este vorba de majorare capital social dar iarasi exista problema ca partile sociale au o valoare rotunda 10 lei, si avand in vedere fluctuatiile de curs evident ca vor iesi diferente (sa nu mai spunem ca la registru este curs BNR, la banca este schimbata valuta in lei la alt curs)

Va rog daca ma puteti ajuta cu un sfat
“Tot ce se intampla o data, poate sa nu se mai intample niciodata. Dar tot ce se intampla de doua ori se va intampla cu siguranta si a treia oara.”

#2 ISA

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 369 Postari:

Postat 14 April 2010 - 06:10 PM

Inregistrezi hotarirea AGA tinuta de asociatii societatii la care se majoreaza capitalul social la data hotaririi. La data depunerii capitalului inregistrezi in contabilitate cu cursul valutar BNR din ziua respectiva, diferenta favorabila o consideri venit si diferenta nefavorabila o consideri cheltuiala.
In ceea ce priveste depunerea capitalului social de catre asociatul strain persoana juridica, aceasta se poate face prin virarea in cont a sumei in euro.
456 = 1011 la data hotaririi AGA
% = 456 daca diferentele de curs sint nefavorabile
5124
665

5124 = % daca diferentele de curs sint favorabile
456 ( credit )
765 ( credit ) Iti scriu in paranteza pt.ca nu-mi apar conturile in credit si sa nu te derutez.
1011 = 1012

Aceasta postare a fost editata de ISA: 14 April 2010 - 06:12 PM

" Sansa favorizeaza o minte pregatita "

#3 madi60

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 4 Postari:

Postat 16 April 2010 - 07:15 AM

Doua societati comerciale fuzioneaza prin absorbtie.
Societatea absorbanta are un capital social de 500 lei si rezerve legale 100 lei. Societatea absorbita are un capital social de 1.000 lei si rezerve legale 200 lei.
Conform Codului fiscal rezerva legala nu va fi impusa in situatia in care este preluata de societatea absorbanta.
Dar, noua societate va avea un capital social de 650 lei x 20% = 130 lei, ori rezerva societatii absorbante plus rezerva preluata de la societatea absorbita depaseste valoarea de 130 lei.
Va rog sa-mi spuneti daca am gresit undeva cu acest rationament. Daca nu am gresit, nu ar trebui ca diferenta sa fie impusa intr-un termen anume si cine suporta impunerea ?
As mai vrea sa stiu si care vor fi inregistrarile contabile.
Va multumesc anticipat

#4 leu50

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 646 Postari:

Postat 02 May 2010 - 06:36 PM

De ce are capitalul social 650? de ce nu 1500?

Similar Topics Collapse

Topic Forum Deschis de Statistici Ultima postare

1 useri citesc topicul

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL