Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
factura fara TVA - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

factura fara TVA

4 replies to this topic

#1 alinpestean

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 15 Postari:

Postat 21 April 2010 - 09:05 AM

Am o factura din Germania pt un mijloc fix.Pe factura nu este trecut nici un cod fiscal sau vreo informatie referitoare la asta.Va rog sa mi spuneti daca este corect sa inregistrez fact.ca si achizitie scutita ( 213 -404 )iar in decontul de TVA sa o trec la randul 24,,Achizitii de bunuri si servicii scutitede taxa sau neimpozabile" iar in declaratia 390 nu se mai trece .Va multumesc.

#2 Brigante

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 270 Postari:

Postat 21 April 2010 - 12:16 PM

He, he, ti-ai ales varianta cea mai simpla, dar incorecta.

Trebuie vazut daca furnizorul din UE e platitor de tva, daca factura e facuta cu tva sau fara, daca tu esti platitor de tva.

#3 alinpestean

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 15 Postari:

Postat 21 April 2010 - 01:44 PM

Vezi postareaBrigante, la Apr 21 2010, 02:16 PM, a spus:

He, he, ti-ai ales varianta cea mai simpla, dar incorecta.

Trebuie vazut daca furnizorul din UE e platitor de tva, daca factura e facuta cu tva sau fara, daca tu esti platitor de tva.

Pe factura nu e trecut TVA (am crezut ca am specificat asta ,dar mi a scapat) .Atata este, doar un nume care ar parea a fi firma cu MBH la sfarsit (cred ca e ceva de genul P.F.A. din Romania).Eu sunt platitor de TVA .Dar nefiind facuta factura cu TVA si nefiind trecuta nici un cod fiscal ,ma gandesc ca asa ar trebui.De aceea am cerut sfatul altcuiva.pt ca nu am mai intalnit cazuri de acestea .

#4 Brigante

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 270 Postari:

Postat 21 April 2010 - 06:21 PM

GmbH = SRL, nu persoana fizica.
Ar trebui sa iei legatura cu ei, sa le ceri un cod valid de TVA, ei il aveau pe al tau, de asta ti-au facturat fara TVA. Poate ca e scris pe factura, ceva de genul MwSt. sau USt. ID Nummer, sau in engleza VAT ID. Codul in Germania incepe cu DE....
Faptul de a fi scutit de TVA se refera la produsul pe care l-ai cumparat. In Romania produsul ar fi fost scutit de TVA daca l-ai fi cumparat de la un SRL autohton?
Probabil ca nu, ceea ce inseamna ca trebuie sa faci taxare inversa (4426=4427), sa-l inregistrezi ca achizitie intracomunitara in Decontul de TVA si in Declaratia 390.

#5 alinpestean

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 15 Postari:

Postat 23 April 2010 - 09:46 AM

Vezi postareaBrigante, la Apr 21 2010, 08:21 PM, a spus:

GmbH = SRL, nu persoana fizica.
Ar trebui sa iei legatura cu ei, sa le ceri un cod valid de TVA, ei il aveau pe al tau, de asta ti-au facturat fara TVA. Poate ca e scris pe factura, ceva de genul MwSt. sau USt. ID Nummer, sau in engleza VAT ID. Codul in Germania incepe cu DE....
Faptul de a fi scutit de TVA se refera la produsul pe care l-ai cumparat. In Romania produsul ar fi fost scutit de TVA daca l-ai fi cumparat de la un SRL autohton?
Probabil ca nu, ceea ce inseamna ca trebuie sa faci taxare inversa (4426=4427), sa-l inregistrezi ca achizitie intracomunitara in Decontul de TVA si in Declaratia 390.
Pe factura nu e trecut nimic de genul ce ati spus d-voastra.Am mai inregistrat fact.din Germania sau din alte tari din UE dar si stiu cat de cat ce sa caut dar pe factura asta nu scrie nimic.Factura a fost adusa de cineva (persoana de la care s a cumparat masina) .Pt banii pe masina s au dat unei persoane din Romania.Si acea persoana ne a dat factura asa ca sa ne putem descarca cu banii.Cam asta e treaba.

Similar Topics Collapse

3 useri citesc topicul

0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL