Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
doua probleme contabile - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

- - - - -

doua probleme contabile

2 replies to this topic

#1 Anitza

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 43 Postari:

Postat 15 June 2010 - 10:01 AM

Buna ziua . Lucrez intr-o institutie de invatamant si mi s-au ivit doua "problemute contabile".
Prima : - am o persoana in concediu medical de anul trecut din septembrie. Aceasta persoana are un document in care se precizeaza ca nu ii se aplica nici un impozit la veniturile acestuia. Cand s-a luat al13-lea sal (partial) eu am calculat normal ca si la celelalte cadre, cu retinerile de rigoare si cu impozit. Cum este corect in aceasta situatie . Ii retin contributiile normale si impozit sau refac statele fara contributii si impozit. La declaratii cum procedez?
A doua problema : cum contez urmatoarea situatie am primit de la inspectorat o suma de 163 lei pentru ai folosi la materiale pentru testele din clasa a VIII-a . Noi banii i-am primit in urma (sunt in trezorerie) de descurcat ne-am descurcat la acel moment cu resurse proprii. Acum a ramas sa ii cheltuim pe materiale asemanatoare , poate ceva birotica.... Cum contez primirea banilor?
Multumesc anticipat.

#2 mutual

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 302 Postari:
  • Interests:XBOX 360 ONE, TRAVELLING

Postat 15 June 2010 - 04:05 PM

1. Rectifici la statul de plata din luna curenta, ca un storno, dar trebuie sa "infiintezi" un dosar cu acte justificative legale pentru operatiune.

2. Eu as incadra-o pe contul 731 - Subventii, eventual analitic, direct din 5121 (trezo).

#3 oliviu.bendea

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 5 Postari:

Postat 26 August 2010 - 07:15 AM

Vezi postareaAnitza, la Jun 15 2010, 11:01 AM, a spus:

Buna ziua . Lucrez intr-o institutie de invatamant si mi s-au ivit doua "problemute contabile".
Prima : - am o persoana in concediu medical de anul trecut din septembrie. Aceasta persoana are un document in care se precizeaza ca nu ii se aplica nici un impozit la veniturile acestuia. Cand s-a luat al13-lea sal (partial) eu am calculat normal ca si la celelalte cadre, cu retinerile de rigoare si cu impozit. Cum este corect in aceasta situatie . Ii retin contributiile normale si impozit sau refac statele fara contributii si impozit. La declaratii cum procedez?
A doua problema : cum contez urmatoarea situatie am primit de la inspectorat o suma de 163 lei pentru ai folosi la materiale pentru testele din clasa a VIII-a . Noi banii i-am primit in urma (sunt in trezorerie) de descurcat ne-am descurcat la acel moment cu resurse proprii. Acum a ramas sa ii cheltuim pe materiale asemanatoare , poate ceva birotica.... Cum contez primirea banilor?
Multumesc anticipat.

referitor la problema a doua

banii au intrat cu deschidere de credit in24650120? - caz in care in cheltuiti din acel cont , normal, cu inregistrare factura furnizor sau decontare prin casa

sau au venit in alt cont? - caz in care trebuie alte inregistrari

Aceasta postare a fost editata de oliviu.bendea: 26 August 2010 - 07:16 AM

Similar Topics Collapse

4 useri citesc topicul

0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL