Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
decl. 300 (decont tva) / 2010 - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut


decl. 300 (decont tva) / 2010

41 replies to this topic

#1 coatug

    Membru junior

  • Members
  • Pip
  • 13 Postari:

Postat 20 January 2010 - 06:41 PM

Vezi postareacoatug, la Jan 19 2010, 09:54 PM, a spus:

Daca ma puteti ajuta si pe mine: O societate care s-a infiintat in 18.11.2009 , nu a avut nici un venit pana pe 25.01.2010 trebuie sa platesc impozit forfetar? Sau abia la sfarsitul 2010 anul trag linia? Multumesc.

multumesc mult dana42
as avea si o alta intrebare
la decontul de tva 300 - tinand cont ca nu am avut nici o achizitie, nici o incasare (decat cheltuielile cu infiintarea si capital social), in decont nu ma lasa sa scriu o (zero), nici nu-mi da voie sa salvez pe discheta. Ma gandesc: mai trebuie depus? eu depun si declaratie 094 in care cifra de afaceri este 0 si nu am avut nici o achizitie. Multumesc.



#2 Florin_76

    Membru activ

  • Members
  • PipPipPip
  • 1877 Postari:
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti

Postat 20 January 2010 - 09:24 PM

Decontul de tva ( 300 ) il faceti fara sa treceti nici o cifra, doar datele firmei, apoi il listati il stampilati si il depuneti in 2 exemplare.
Da depuneti si 094 in care se va vede ca nu depasiti plafonul de trecere de la tva trimestrial la tva lunar ( ca valoarea declarata e 0 e nerelevant, important e sa fie declarata )




#3 coatug

    Membru junior

  • Members
  • Pip
  • 13 Postari:

Postat 20 January 2010 - 10:36 PM

Dar ma primeste la administratie fara discheta? nu ma lasa sa salvez pe discheta cu o . Doar o listez si o depun? Multumesc.

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 07 February 2010 - 03:40 PM




#4 Florin_76

    Membru activ

  • Members
  • PipPipPip
  • 1877 Postari:
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti

Postat 20 January 2010 - 10:43 PM

decontu de tva se depune pe cod de bare, deci numai e necesara discheta.
Cine nu va lasa programul de la fisc ?
Oare chiar sau tampit de tot si nu au auzit de declaratii pe zero ?



#5 coatug

    Membru junior

  • Members
  • Pip
  • 13 Postari:

Postat 20 January 2010 - 10:58 PM

da, programul luat de pe mfinante cu decontul 300
cand scriu 0 si trec pe randul urmator sau dau enter mi se sterge.....
multumesc pt raspuns, eu nu stiam ca nu se mai duce discheta.. dau listare sima duc asa cu el.

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 07 February 2010 - 03:41 PM




#6 Florin_76

    Membru activ

  • Members
  • PipPipPip
  • 1877 Postari:
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti

Postat 20 January 2010 - 11:04 PM

da
Dar obligatoriu sa fie corect luna si anul raportarii , adica decembrie 2009.
In rest listat in 2 exemplare semnat si stampilat si dat fuga cu el la fisc.



#7 Florin_76

    Membru activ

  • Members
  • PipPipPip
  • 1877 Postari:
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti

Postat 20 January 2010 - 11:10 PM

da trebuie depuse.
ca sa stim ce trebuie sa depuneti exact, sunteti platitor de tva ?
Si daca da a-ti avut vreun fel de activitate ?



#8 coatug

    Membru junior

  • Members
  • Pip
  • 13 Postari:

Postat 21 January 2010 - 09:39 PM

Vezi postareaFlorin_76, la Jan 20 2010, 11:04 PM, a spus:

da
Dar obligatoriu sa fie corect luna si anul raportarii , adica decembrie 2009.
In rest listat in 2 exemplare semnat si stampilat si dat fuga cu el la fisc.

am fost azi la fisc cu declaratie si nu mi-a primit-opentru ca este pe o (zero). Cica trebuie sa scriu 1
desi in instructiuni scrie: "Declaratia se depune pentru orice operatiune taxabila pentru care, conform Titlului VI al Codului Fiscal, este emisa o factura, inclusiv pentru avansuri." si mai scrie "Declaratia se depune la organul fiscal competent pana in data de 25 inclusiv a lunii urmatoare incheierii semestrului de raportare si numai daca in semestrul de raportare au fost realizate operatiuni de natura celor care fac obiectul obligatiei de declarare."
Sa inteleg ca nu trebuie sa o depun? oricum la administratie am declarat ca nu am avut activitate de cand s-a infiintat firma ,adica din noiembrie 2009.
Multumesc.

am gasit si cred ca m-am lamurit dar va rog sa-miconfirmati :
"ATENTIE !
Declaratia 394 se depune doar de catre persoanele inregistrate in scopuri de TVA care
au avut in perioada de raportare tranzactii de natura celor care se declara conform
OMFP nr. 702/ 14.05.2007 (deci numai cei care au avut activitate). "

deci nu depun!!
e ok?

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 07 February 2010 - 03:41 PM




#9 Dana42

    Membru senior

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:
  • Gender:Female
  • Location:RO

Postat 22 January 2010 - 12:58 AM

Coatuq, ai intrebat despre Decontul de TVA ( D.300) si la Decont se referea Florin cand ti-a spus sa il completezi cu zero si sa il listezi in 2 ex., fara discheta, acum vb. despre D.394 pt.sem.II...
Daca asa scrie in CF (nu mai caut acum), cum ai postat tu art., ca D.394 se depune : "...numai daca in semestrul de raportare au fost realizate operatiuni de natura celor care fac obiectul obligatiei de declarare.", inseamna ca nu ai obligatia depunerii.

Aceasta postare a fost editata de Dana42: 22 January 2010 - 12:58 AM

Dana




#10 gabolici

    Membru junior

  • Members
  • Pip
  • 11 Postari:

Postat 01 February 2010 - 12:30 PM

Buna ziua.
Am si eu o problema cu decontul de tva acum la decembrie 2009.Daca ma poate ajuta cineva....
Se modifica cu aceiasi suma si la 4426 si la 4427 adica cu 121 lei la fiecare (cred ca noroc pot sa-i spun).
Deci nu imi afecteaza suma declarata initiala de plata 328 lei, doar baza si suma de la 4426 si 4427.
Ce trebuie sa fac?Cum modific decontul?In luna ianuarie, la regularizari?
Trebuie sa fac si rectificativa la 394,dar bilantul il afecteaza, daca fac regularizarea la ianuarie 2010?



#11 Biancas

    Nou

  • Nou venit
  • Pip
  • 8 Postari:

Postat 06 February 2010 - 04:57 PM

Buna ziua.
Am si eu o intrebare.

Care firme trebuie sa depuna declaratia 301? Nu imi e clar ceea ce am citit, care sunt firmele care trebuie sa o depuna.
Tin contab la o micro neplatitoare de TVA (fosta micro, acum impozit pe profit) si am citit despre delaratia 301.
Va multumesc pentru raspuns.



#12 ETIC

    Membru junior

  • Members
  • Pip
  • 169 Postari:
  • Location:Bucuresti

Postat 06 February 2010 - 11:09 PM

A facut cineva vreun decont pe modelul nou?
Eu de cate ori schimba astia decontul simt ca-mi dau doctoratul cand il completez :smile: . Seviciile intracomunitare mi-au pus capac. Oare si la partenerii din UE e asa complicat sau numai la noi?



#13 Dana42

    Membru senior

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:
  • Gender:Female
  • Location:RO

Postat 07 February 2010 - 10:19 AM

Pt. gabolici: :
1. incluzi sumele la regularizari in Dec. din ianuarie 2010.
2. trebuie depusa rectificativa la 394 din moment ce ai facturi noi aparute, neinregistrate in D.394 initiala.
3. nu are cum sa iti afecteze bilantul, din moment ce inregistrarea facturilor omise in contabilitate se face in 2009.

Pt.biancas : citeste instructiunile de depunere a D. 301. si art. din CF la care se face referire.
Art. 153 din CF face referire la inregistrarea normala a persoanelor impozabile in scopuri de TVA, ceea ce am inteles ca nu este cazul tau. Referitor la sectiunea I Din Decontul 301, de ex., daca te vei incadra prin natura operatinunilor efectuate la alin. 153^1 din CF , va trebui sa depui D.301 .
Pe scurt, alin. 10, art.153 ^1, CF :
"(10) Înregistrarea în scopuri de TVA conform prezentului articol nu conferă persoanei impozabile calitatea de persoană înregistrată normal în scopuri de TVA, acest cod fiind utilizat numai pentru achiziții intracomunitare sau pentru serviciile prevăzute la art. 133 alin. (2), primite de la persoane impozabile stabilite în alt stat membru sau prestate către persoane impozabile stabilite în alt stat membru."

Dana




#14 tes

    Membru junior

  • Members
  • Pip
  • 315 Postari:
  • Gender:Female
  • Location:bucuresti

Postat 08 February 2010 - 10:14 AM

Am facut o tentativa, numai ca mie nu-mi ia nimic la randurile cu achizitii de servicii. Scriu sumele si cand trec la alta casuta imi dispar :smile:
In rest pare ok...e bine ca au pus regularizarile separat si explicit.



#15 goodlyada

    Membru junior

  • Members
  • Pip
  • 10 Postari:

Postat 18 February 2010 - 01:22 PM

Buna,
Am o nelamurire, poate ma puteti ajuta. La o agentie de turism - touroperatoare, care opteaza ptr regimul special, cum inregistrati in decontul de tva (adica la ce randuri)? De ex. am urmatoarele situatii: - facturi primite/emise care cuprind pachete turistice intracomunitare(se trece TVA inclus);
- facturi primite/emise care cuprind pachete turistice extracomunitare si pe care se trece la tva - SDD;
- facturi primite/emise care cuprind transport international.


Multumesc anticipat,



#16 goodlyada

    Membru junior

  • Members
  • Pip
  • 10 Postari:

Postat 19 February 2010 - 03:11 PM

Nu stie nimeni?!?!? :smile:



#17 betsaida

    Membru junior

  • Members
  • Pip
  • 92 Postari:

Postat 26 February 2010 - 08:54 AM

La decontul aferent lunii ianuarie am omis sa preiau soldul negativ al TVA din perioada precedenta. Cum trebuie sa procedez pentru a corecta aceasta eroare?



#18 cosmin0304

    Membru junior

  • Members
  • Pip
  • 395 Postari:
  • Gender:Male

Postat 26 February 2010 - 09:19 AM

Vezi postareabetsaida, la Feb 26 2010, 08:54 AM, a spus:

La decontul aferent lunii ianuarie am omis sa preiau soldul negativ al TVA din perioada precedenta. Cum trebuie sa procedez pentru a corecta aceasta eroare?
si nu a dat eroare cind ai depus declaratia la administratie?? :smile:



#19 betsaida

    Membru junior

  • Members
  • Pip
  • 92 Postari:

Postat 26 February 2010 - 09:24 AM

Vezi postareacosmin0304, la Feb 26 2010, 10:19 AM, a spus:

Vezi postareabetsaida, la Feb 26 2010, 08:54 AM, a spus:

La decontul aferent lunii ianuarie am omis sa preiau soldul negativ al TVA din perioada precedenta. Cum trebuie sa procedez pentru a corecta aceasta eroare?
si nu a dat eroare cind ai depus declaratia la administratie?? :smile:
Ba da dar mi-au preloat-o asa si i-au zis persoanei care a fost sa le depuna ca imi face o favoare ca mi-o preia ca ii ultima zi si plateam amenda pt nedepunere in termen. Mai bine o refuzau si o depuneam corect cu posta. Ce ii de facut acum?



#20 marra_2000

    Membru activ

  • Members
  • PipPipPip
  • 508 Postari:

Postat 26 February 2010 - 09:34 AM

faceti o adresa catre administratie, in care solicitati corectarea decontului lunii ianuarie 2010 cu nr. de inregistrare ...din data....la rd 35 cu suma-y, baza-x, tva-q, intrucat nu a fost preluat in decont, soldul negativ aferent Rd 35 din decontul lunii decembrie 2009.

Aceasta postare a fost editata de marra_2000: 26 February 2010 - 09:35 AM







Similar Topics Collapse

1 useri citesc topicul

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL