Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
intrebare salar mediu pe unitate - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

- - - - -

intrebare salar mediu pe unitate

3 replies to this topic

#1 nikyi

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 08 September 2010 - 08:26 PM

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati si pe mine intr-o problema: sunt angajat civil in cadrul MAI si am nascut de curand. Conform legii, la nastere, beneficiez de un salar mediu pe unitate. Ma puteti ajuta cu o formula de calcul? Mentionez ca cei de la unitate mi-au calculat un salar mediu realizat de mine in ultimele 12 luni, ceea ce cred ca nu este corect. Daca au gresit cei de la contabilitate cui ma pot adresa pentru a repara greseala? Multumesc anticipat!

#2 DRAGOS NEGOITESCU

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 999 Postari:

Postat 08 September 2010 - 11:57 PM

Nu exista o metoda de calcul stabilita prin lege pentru acest indicator, deci metoda de calcul ramane la latitudinea angajatorului, care are obligatia sa aplice acelasi tratament tuturor angajatilor. Totusi in cazul acesta metoda de calcul nu respecta nici litera legii ("pe unitate"). Orice conflict de munca ce nu poate fi rezolvat intern se rezolva la inspectia muncii (http://www.inspectmun.ro/index.html) sau in instanta.

Dragos

#3 Nedelcu Gabriela

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 97 Postari:

Postat 04 October 2010 - 09:34 PM

Vezi postareanikyi, la Sep 8 2010, 09:26 PM, a spus:

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati si pe mine intr-o problema: sunt angajat civil in cadrul MAI si am nascut de curand. Conform legii, la nastere, beneficiez de un salar mediu pe unitate. Ma puteti ajuta cu o formula de calcul? Mentionez ca cei de la unitate mi-au calculat un salar mediu realizat de mine in ultimele 12 luni, ceea ce cred ca nu este corect. Daca au gresit cei de la contabilitate cui ma pot adresa pentru a repara greseala? Multumesc anticipat!

Fii mai explicita.Ce ai vrut sa spui prin " salar mediu realizat in ult 12 luni?"
Din cite stiu (si nu cred ca gresesc),dupa concediul medical post natal,beneficiezi de indemnizatia crestere copil care se calculeaza aplicand 85% la media veniturilor brute incasate pe ultimile 12 luni (venituri din salarii,premiu anual,premieri, prima de vacanta nu ai pentru ca esti PC)anterioare nasterii copilului.Sa ne abtinem de a face afirmatii nefondate.

Vezi postareanegocont, la Sep 9 2010, 12:57 AM, a spus:

Nu exista o metoda de calcul stabilita prin lege pentru acest indicator, deci metoda de calcul ramane la latitudinea angajatorului, care are obligatia sa aplice acelasi tratament tuturor angajatilor. Totusi in cazul acesta metoda de calcul nu respecta nici litera legii ("pe unitate"). Orice conflict de munca ce nu poate fi rezolvat intern se rezolva la inspectia muncii (http://www.inspectmun.ro/index.html) sau in instanta.

Eroare,ordonanta de urgenta privind indemnizatiile de crestere copil se aplica unitar,indiferent de natura angajatorului(sistem public sau privat)

#4 trikule

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 150 Postari:

Postat 06 October 2010 - 06:34 PM

Deci DA, indemnizatia pentru cresterea copilului se stabileste la nivelul a 85 % din media veniturilor realizate de contribuabil in ultimele 12 luni anterioare lunii nasterii copilului.
Veniturile din salarii sunt definite de Codul Fiscal.

Similar Topics Collapse

5 useri citesc topicul

0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL