Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
recuperare tva - situatii speciale - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

recuperare tva - situatii speciale

5 replies to this topic

#1 benedekzsuzsa

Nou

• Members
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 07 October 2010 - 08:43 PM

buna ziua,
m-ar interesa daca pot recupera de la stat TVA-ul achitat deja pentru facturile emise dar neincasate de la firme pentru care ulterior operatiunii s-a dat o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila insa societatea noastra nu apare in tabelul creditorilor (n-am solicitat acest lucru deoarece am aflat prea tarziu de faliment)? Am vorbit cu lichidatorul care spune ca nu pot reupera TVA-ul daca nu apar in tabelul creditorilor aprobat de judecatorul sindic, fara a-mi specifica temeiul legal, dar in Codul fiscal si in normele aferente nu se vorbeste decat despre conditia de a exista o hotarare definitiva si irevocabile de inchidere a procedurii de faliment.
va multumesc.

#2 ionutro

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 114 Postari:

Postat 03 February 2011 - 05:31 PM

Buna!

Ati incercat cumva careva sa recuperati TVA din UE cu noul sistem? Eu vreau sa recuperez pentru anul 2009 pt ca am inteles ca se mai poate pana in iunie. Dar am o intrebare: se poate recupera benzina de pe bonurile fiscale? Noi avem destul de multe bonuri pt 2009 insa nu stiu daca se accepta dat fiind faptul ca nu sunt facturi, nu contin nici o data a firmei noastre. Mersi de ajutor!

#3 ionutro

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 114 Postari:

Postat 07 February 2011 - 02:49 PM

Stie cineva? Multumesc!

#4 Cristina Grigoras

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 610 Postari:
  • Interests:Hmmmmm!!!

Postat 07 February 2011 - 02:53 PM

Depinde de tara si de scopul deplasarii. Cel mai bine contactati o firma specializata.
Nu te certa niciodata cu un idiot: te aduce la nivelul lui, apoi te bate cu experienta !

#5 ionutro

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 114 Postari:

Postat 10 February 2011 - 12:21 PM

Tara e Germania si scopul e strict pt firma. Acum cu noul formular care poate fi transmis online nu cred ca mai este necesar de firma specializata.

#6 Cristina Grigoras

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 610 Postari:
  • Interests:Hmmmmm!!!

Postat 10 February 2011 - 12:34 PM

Germania accepta bonuri fiscale doar pentru combustibil, cu conditia ca valoarea acestora sa fie sub 150 Euro (TVA inclus). In rest, sunt necesare facturi.
Nu te certa niciodata cu un idiot: te aduce la nivelul lui, apoi te bate cu experienta !

Similar Topics Collapse

1 useri citesc topicul

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL