Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
examenul pentru experti contabili 2011 - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 5

Salt la continut

examenul pentru experti contabili 2011

139 replies to this topic

#81 mt2007

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 71 Postari:

Postat 14 June 2011 - 05:05 PM

pentru Atti , problema 22 la fiscalitate

1.calculam total venituri:50000+20000=70000
2.stabilim limita protocol deductibil :2%*(70000-30000-10000-2000-3000-800)=2%*24200=484
3.stabilim profitul impozabil:70000-30000-10000-1000-2000-3000-800+516+200+3000=
=26916
4.impozit pe profit 26916*16%=4307

#82 Atti

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 23 Postari:

Postat 14 June 2011 - 08:11 PM

Multumesc.Sper sa mai colaboram.:)

#83 Doryali

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 11 Postari:

Postat 17 June 2011 - 11:39 AM

Eu am inceput cu conta, dupa care o sa urmeze fiscalitatea. In legatura cu rezolvarile de acolo, intr-adevar unele mi se par gresite. Am vazut de ex ca nu se evalueaza la sfarsitul lunii conturile in valuta, doar la sf ex financiar. La fel e si partea cu numerarul pe care ei il pun pe 512. Inca un lucru care ma deruteaza ar fi faptul ca ei pun calculatoarele pe 2131, pe cand eu l-as pune pe 2132. Voi ce parere aveti?

#84 Atti

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 23 Postari:

Postat 17 June 2011 - 05:08 PM

S-a inscris cineva la cursurile facute de cei de la ceccar?Eram curioasa cum sunt.

#85 Atti

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 23 Postari:

Postat 18 June 2011 - 07:05 AM

Cum ati rezolvat problemele 92 si 93 la fiscalitate avand in vedere ca eu nu gasesc in Codul Fiscal vreo referire la ponderea veniturilor din activitati de consultanta pentru afaceri in total venituri?Am gasit doar ca din trimestrul in care incepe sa desfasoare astfel de activitati societatea devine platitoare de impozit pe profit.Imi scapa ceva?Eu am considerat ca societatea este platitoare de imp pe profit.

#86 mt2007

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 71 Postari:

Postat 18 June 2011 - 11:45 AM

la intrebarile 92 si 93 am considerat ca plateste impozit 16%

#87 Doryali

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 11 Postari:

Postat 18 June 2011 - 01:09 PM

Vezi postareaAtti, la 17 June 2011 - 05:08 PM, a spus:

S-a inscris cineva la cursurile facute de cei de la ceccar?Eram curioasa cum sunt.

Eu m-am inscris dar incep doar in iulie. Din experienta celor car au dat examen in anii trecuti am inteles ca sunt destul de folositoare. Cam scumpe tousi...

#88 Atti

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 23 Postari:

Postat 19 June 2011 - 09:34 AM

La pb.146 (fiscalitate )se reduce cu 20%(datorita vechimii cladirii) valoarea impozabila a pivnitei si se aplica majorarea de 65%a impozitului?Eu cred ca da.

#89 mt2007

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 71 Postari:

Postat 19 June 2011 - 10:02 AM

Da , se aplica majorare 65% pentru ca este a doua locuinta si reducere 20% pentru ca este construita in 1950.

Eu nu am rezolvat problema 207 .

#90 Doryali

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 11 Postari:

Postat 22 June 2011 - 12:10 PM

[quote name='Atti' timestamp='1307559752' post='242148']
Mie mi se pare aberant sa raspund ca in carte daca nu e corect .Adica sa invat pe de rost?Si apoi uneori se trece corect contul.Cel mai des pana acum au aparut probleme la plata/incasare cu numerar si e trecuta plata/incasarea din 5121.(pb27,28,75,102,109.
Numerarul in cont este reprezentat si de disponibilul in cont.

#91 Atti

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 23 Postari:

Postat 22 June 2011 - 04:37 PM

Vezi postareamt2007, la 19 June 2011 - 10:02 AM, a spus:

Da , se aplica majorare 65% pentru ca este a doua locuinta si reducere 20% pentru ca este construita in 1950.

Eu nu am rezolvat problema 207 .
Gama va face o mențiune pe factură din care să reiasă că locul operațiunii este în România, SC Alfa SRL fiind obligată la plată prin taxare inversă.
Operațiunea este astfel impozabilă în România, S.C. Alfa S.R.L. având obligația de a colecta TVA pentru această operațiune, însă neavând dreptul de deducere are și obligația de a-1 plăti.
TVA colectat și plătit = 1.200 x 24% x 4,3 = 1.238,4 lei.
Pentru această operațiune S.C. Alfa S.R.L. trebuie să depună decont special de TVA și declarație recapitulativă de TVA.
Cod fiscal art.150(2) Taxa este datorată de orice persoană impozabilă, inclusiv de către persoana juridică neimpozabilă înregistrată în scopuri de TVA conform art. 153 sau 1531, care este beneficiar al serviciilor care au locul prestării în România conform art. 133 alin. (2) și care sunt furnizate de către o persoană impozabilă care nu este stabilită pe teritoriul României sau nu este considerată a fi stabilită pentru respectivele prestări de servicii pe teritoriul României conform prevederilor art. 1251 alin. (2), chiar dacă este înregistrată în România conform art. 153 alin. (4) sau (5).
Cod fiscal art 156(3) (1) Decontul special de taxă se depune la organele fiscale competente de către persoanele care nu sunt înregistrate și care nu trebuie să se înregistreze conform art. 153, astfel:
a) pentru achiziții intracomunitare de bunuri taxabile, altele decât cele prevăzute la lit. b) și c), de către persoanele impozabile înregistrate conform art. 1531;
b) pentru achiziții intracomunitare de mijloace de transport noi, de către orice persoană, indiferent dacă este sau nu înregistrată conform art. 1531;
c) pentru achiziții intracomunitare de produse accizabile, de către persoanele impozabile și persoanele juridice neimpozabile, indiferent dacă sunt sau nu înregistrate conform art. 1531;
d) pentru operațiunile și de către persoanele obligate la plata taxei, conform art. 150 alin. (2) - (4) și (6);
e) pentru operațiunile și de către persoanele obligate la plata taxei conform art. 150 alin. (5), cu excepția situației în care are loc un import de bunuri sau o achiziție intracomunitară de bunuri.
(2) Decontul special de taxă trebuie întocmit potrivit modelului stabilit prin ordin al președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală și se depune până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei în care ia naștere exigibilitatea operațiunilor menționate la alin. (1). Decontul special de taxă trebuie depus numai pentru perioadele în care ia naștere exigibilitatea taxei.

#92 Atti

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 23 Postari:

Postat 25 June 2011 - 08:01 PM

La pb. 227 (fiscalitate) am considerat ca acciza virata la bugetul statului este 459.936 lei deoarece acciza calculata( 454.203lei) este mai mica decat acciza minima.As vrea sa stiu parerea voastra.Multumesc.

#93 azamantes

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 13 Postari:

Postat 04 July 2011 - 11:07 AM

Eu am facut greseala sa cumpar cartea cu studii de caz din 2011.

Fata de cartea din 2010 nu am vazut nici o diferenta......

#94 tdya

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 07 July 2011 - 04:26 PM

Vezi postareaazamantes, la 04 July 2011 - 11:07 AM, a spus:

Eu am facut greseala sa cumpar cartea cu studii de caz din 2011.

Fata de cartea din 2010 nu am vazut nici o diferenta......

Buna, si eu am cumparat cartea din 2011, sunt doar cateva intrebari in plus fata de cea din 2010

#95 LaviticaS

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 11 July 2011 - 06:34 PM

Vezi postareaflavia25, la 25 May 2011 - 12:31 PM, a spus:

Ma poate ajuta cineva cu materialele prezentate in bibliografie la fiscalitate si drept?
Legile, OUG,cod comercial...?
Buna,
as dori si eu bibliografia pentru drept comercial si eventual ceva materiale sau cursuri utile.
adresa de mail lavinia_curtui@yahoo.com
Multumesc.

#96 Doryali

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 11 Postari:

Postat 12 July 2011 - 08:45 PM

Vezi postareaAtti, la 18 June 2011 - 07:05 AM, a spus:

Cum ati rezolvat problemele 92 si 93 la fiscalitate avand in vedere ca eu nu gasesc in Codul Fiscal vreo referire la ponderea veniturilor din activitati de consultanta pentru afaceri in total venituri?Am gasit doar ca din trimestrul in care incepe sa desfasoare astfel de activitati societatea devine platitoare de impozit pe profit.Imi scapa ceva?Eu am considerat ca societatea este platitoare de imp pe profit.
Da, nici eu n-am gasit. Sincer nu cred ca se mai aplica. Oricum m-am hotarat sa cumpar un CD De la Rentrop special pt fiscalitate CECAR. Sigur o sa ma lamuresc si-o sa-ti spun.

#97 mt2007

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 71 Postari:

Postat 12 July 2011 - 09:01 PM

Intradevar , au eliminat procentul privind ponderea veniturilor din consultanta in total venituri .

pct.6 din art.112^2:,,6. Persoanele juridice care nu pot opta pentru acest sistem de impunere sunt:
a) persoanele juridice care se organizează și funcționează potrivit legilor speciale de organizare și funcționare din domeniul bancar (societățile comerciale bancare, casele de schimb valutar, societățile de credit ipotecar, cooperativele de credit etc.);
b) persoanele juridice care se organizează și funcționează potrivit legilor speciale de organizare și funcționare din domeniul asigurărilor (de exemplu, societățile de asigurare-reasigurare), al pieței de capital (de exemplu, burse de valori sau de mărfuri, societățile de servicii de investiții financiare, societățile de registru, societățile de depozitare), cu excepția persoanelor juridice care desfășoară activități de intermediere în aceste domenii (brokerii și agenții de asigurare);
c) persoanele juridice care desfășoară activități în domeniile jocurilor de noroc, consultanței și managementului.
7. Microîntreprinderile care în cursul unui trimestru încep să desfășoare activități de natura celor prevăzute la art. 112^2 alin. (6) din Codul fiscal datorează impozit pe profit luând în calcul veniturile și cheltuielile înregistrate începând cu trimestrul respectiv.''

Deci conform art.6 pct. c) si art.7 , este sigur ca nu pot fi micro firmele care desfasoara activitati de consultanta , indiferent de pondere .

#98 alinutza85

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 14 July 2011 - 02:29 PM

Ma ajutati si pe mine cu o problema la fiscalitate, va rog?
.
O persoană fizică obține venituri din drepturi de autor privind o operă monumentala, în sumă de 6.000 lei, pentru care în timpul anului s-a plătit un impozit sub formă de plăți
anticipate in sumă de 600 lei. Persoana fizică, drept urmare și a altor venituri realizate, nu datorează contribuția pentru asigurări sociale de sănătate pentru veniturile din
drepturi de autor. Să se determine impozitul de plată sau de recuperat cu ocazia defini¬tivării impunerii

#99 tdya

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 17 July 2011 - 01:24 AM

Buna,

Are cineva raspunsurile la subiectele de la drept ptr experti contabili?

#100 creatza_70

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 20 July 2011 - 02:25 PM

Buna ziua!

Ce stiti, examenul va fi tip grila sau sinteze?

Aceasta postare a fost editata de creatza_70: 20 July 2011 - 02:26 PM

Similar Topics Collapse

Topic Forum Deschis de Statistici Ultima postare

14 useri citesc topicul

0 membri, 14 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL