daca tot sunt noua m-am gandit sa incerc sa gasesc raspuns la mai multe intrebari, intr-un mod mai facil! ce se intampla cu garantiile materiale care au fost retinute unor angajati care in prezent sunt lichidati? am primit mai nou in fisa postului si raspunderea pentru contul garantiilor materiale si am sesizat ca printre persoanele care apar in liste sunt cativa care nu mai figureaza ca si angajati ai nostri (unii dintre ei, chiar de multi ani). banii aceia sunt intr-un cont de banca (normal), dar eu, acum, as vrea sa fac "curatenie", mai ales ca vine sfarsitul anului si sunt multi dintre acei fosti angajati pe care nu ii mai gasesc. cat timp mai pastram conturile lor deschise si ce se intampla cu acei bani?!
Postat 15 November 2010 - 03:43 PM
daca tot sunt noua m-am gandit sa incerc sa gasesc raspuns la mai multe intrebari, intr-un mod mai facil! ce se intampla cu garantiile materiale care au fost retinute unor angajati care in prezent sunt lichidati? am primit mai nou in fisa postului si raspunderea pentru contul garantiilor materiale si am sesizat ca printre persoanele care apar in liste sunt cativa care nu mai figureaza ca si angajati ai nostri (unii dintre ei, chiar de multi ani). banii aceia sunt intr-un cont de banca (normal), dar eu, acum, as vrea sa fac "curatenie", mai ales ca vine sfarsitul anului si sunt multi dintre acei fosti angajati pe care nu ii mai gasesc. cat timp mai pastram conturile lor deschise si ce se intampla cu acei bani?!
Postat 15 November 2010 - 04:54 PM
Acesti bani (depusi intr-un cont de garantie) reprezinta garantii materiale pentru persoanele care au avut gestiune, dar cand si-au facut lichidarea si a plecat din societate, normal trebuia sa i se calculeze si dobanzile pentru banii retinuti si sa i se dea angajatului, daca nu cumva in timpul angajarii a avut lipsa din gestiune si acei bani au fost retinuti in vederea acoperirii pierderile provocate de salariat. In situatia in care nu a avut lipsa in gestiune si nu a fost nevoie de retinerea banilor, ar trebui luata legatura cu fostul angajat sa i se restituie sumele retinute.
Postat 16 November 2010 - 10:07 AM
Postat 30 November 2010 - 10:57 PM
noumembru, la Nov 16 2010, 10:07 AM, a spus:
Similar Topics
1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi