Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
inregistrare tva stoc marfuri - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

- - - - -

inregistrare tva stoc marfuri

1 reply to this topic

#1 maddy_popy

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 13 Postari:

Postat 07 January 2011 - 09:36 PM

Buna seara,
va scriu sperand sa rezolv o dilema pe care o am in legatura cu tva-ul. In iulie 2010, controlul fiscal a detreminat ca societatea comerciala a depasit plafonul de tva din decembrie 2008, eu preluand firma in iunie 2009. pentru luna decembrie 2008 anul 2009 si prima jumatate a anului 2010, s-a stabilit baza de tva de plata, doar colectat platindu-se penalitati, amenzi si toate cele.
Intrebarile mele sunt:
a) amenzile si penalitatile, precum si tva platit in urma controlului in ce cont le inregistrrez? eu le-am inregistrat in 6588 nedeductibile insa nu stiu daca e corect, avand in vedere ca tva-ul este aferent si vanzarilor din anii anteriori.
b)societatea comerciala are ca si cod caen vanzarea de marfuri cu amanuntul catre populatie. Deci am 371 si 378. Am rugamintea daca ati putea sa ma ajutati cu o monografie contabila pentru inregistrarea in 4428 a stocului de marfa, de la data la care a devenit platitor de tva.
sold 371= 350.000 ron
sold 378_69000 ron

societatea devine platitoare de tva cu drepturi depline la 1 septembrie 2010.

Va multumesc

#2 Mares Stefan

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 526 Postari:

Postat 08 January 2011 - 12:15 PM

Fiind act de control încheiat în 2010, și fiind oricum cheltuieli nedeductibile fiscal, le-ați înregistrat corect în debitul contului 658, dar puteați folosi contul analitic 6581.
Cât despre monografie, dacă evidența gestiunii de mărfuri o conduceți la preț de vânzare cu amănuntul, atunci încărcarea gestiunii o faceți pe bază de NIR, în registrat în debitul contului 371 valoarea la preț de vânzare cu amănuntul prin creditarea contului 401 valoarea facturii furnizorului fără TVA , 378 valoarea adaosului comercial aplicat , 4428 valoarea TVA neexigibilă, de colectat în clipa vânzării și concomitent 4426 = 401 cu TVA deductibilă din factura furnizprului.
În urma vânzărilor 5311(suma încasată) = % 707(valoarea mărfurilor vîndute), 4427(TVA colectată)
concomitent sau periodic , faceți și descărcarea gestiunii de mărfuri
% 607(costul mărfurilor vândute), 378(adaosul comercial realizat), 4428 (TVA neexigibilă devenită exigibilă, colectată în urma vânzării) = 371 valoarea mărfurilor vândute la preț de vânzare cu amănuntul.

Aceasta postare a fost editata de Mares Stefan: 08 January 2011 - 12:17 PM

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL