Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
PFA muzica - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

PFA muzica

1 reply to this topic

#1 dan73

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 01 February 2011 - 01:01 AM

Buna ziua!

Am o mare rugaminte la dvs. Am tot cautat pe forumuri si nu ma pot lamuri...
Am lucrat in mai multe domenii, dar datorita diversilor factori, acum "criza" , probabil in
curand nu voi mai fi angajat, si va trebui sa incerc sa traiesc, poate pe linga alte activitati si
dintr-un hoby mai vechi - muzica (instrumentist), si anume cintatul la diverse ocazii.
Intrebarea mea este cum prind legal acesta activitate, dar si cel mai eficient.
De exemplu daca vreau sa imi fac un PFA dupa cum am vazut, norma de venit pt care
ar trebui sa platesc impozit este de 14000 RON ?!!...(plus de la 1 ianuarie contributie la fondul de pensii de 222 RON minim lunar ?! nu stiu daca este adevarat..., + sanatate).
Nu stiu daca este rentabil nici pentru profesionisti...
Problema este ca eu nu am de unde sa stiu cite ocazii de a cinta se pot ivi in decursul
sezonului de cintat (aici pfa ar trebui sa aiba activitate doa in afara posturilor...), oricum destul de putine, la 300 - 400 RON / eveniment, as avea un venit intre 1500 - 2500 RON sau poate nici atat...pina la 14000 RON e cale lunga. Deci varianta aceasta nu prea se poate lua in calcul.
Am mai citi cite ceva despre declaratia 200. Se poate doar cu aceasta fara sa iti mai faci
PFA, si doar sa declari la sfarsitul anului acele venituri din diferite surse? Trebuie corelata cumva cu 220? Sau ma gandeam ca cel mai corect ar fi ceva gen contracte de prestari servicii...Am castigat banul, merg declar si platesc impozitul (aici am inteles ca trebuie sa plateasca cel care te angajaza sa prestezi acele servicii...iarsi nu merge).
Problema este ca la un control am inteles ca se platesc amenzi de 2000 EUR....
Ar mai fi si alte activitati care pot fi prinse aici acelea de ziliere, pina la urma cam asa ar trebui prinsa acesta activitate cinti o data sau de doua ori intr-o luna doar citeva luni pe an...
Imi cer scuze ca m-am intins un pic dar in tara asta toate parca sint pe dos...
Deci ce ma sfatuiti sa fac?

Va multumesc mult!

#2 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 01 February 2011 - 12:25 PM

dan73,

te-ai inscris pe forum fara sa citesti regulamentul si iata ca de la primele 2 postari l-ai si incalcat ! nu ai voie sa postezi acelasi mesaj in mai multe locuri !

te rog sa citesti regulamentul si sa-l respecti, in caz contrar nu vei mai putea posta aici.

ai avertisment public !

Similar Topics Collapse

1 useri citesc topicul

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL