Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Inregistrare diferente de curs valutar sau nu? - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

- - - - -

Inregistrare diferente de curs valutar sau nu?

2 replies to this topic

#1 andra_als

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 4 Postari:

Postat 08 February 2011 - 12:22 PM

Buna ziua!
Am nevoie de ajutor in urmatoarea speta:
Firma A face import (non UE) de la firma B, marfa urmand a se factura la firma C.
Firma C (clientul firmei A) plateste avansuri in euro, in diferite zile, firmei B in numele firmei A.
Cand trebuie sa inregistreze aceste avansuri firma A? la datele respective sau atunci cand se face importul efectiv de la firma B (factura finala), respectiv cand factureaza catre firma C?
Sper ca am explicat bine! Avansurile sunt cu 2-3 saptamani inainte de facturile finale (import si vanzare) si pentru ca nu am mai lucrat pana acum cu valuta, implicit cu diferente de curs valutar, nu stiu cand trebuie sa inregistrez in contabilitate (A) aceste avansuri.Este corect daca le inregistrez la data cand primesc actele de import? Trebuie sa ma inregistrez cu diferente de curs valutar?
Ma poate ajuta cineva? :thumbup:
Multumesc anticipat!

PS.Imi cer scuze anticipat catre admin, daca am postat topicul gresit!

#2 DENISA GRIGORITA

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 641 Postari:
  • Interests:INFORMARE

Postat 09 February 2011 - 11:10 PM

omf3055
183. - (1) Creanțele și datoriile în valută se înregistrează în contabilitate atât în
lei, cât și în valută, la cursul de schimb valutar, comunicat de Banca Națională a
României și valabil la data efectuării operațiunilor.
(2) Operațiunile în valută trebuie înregistrate în momentul recunoașterii inițiale
în moneda de raportare (leu), aplicându-se sumei în valută cursul de schimb
dintre moneda de raportare și moneda străină, la data efectuării tranzacției.
(3) În conformitate cu prevederile art. 6 alin. (1) din Legea contabilității nr.
82/1991, republicată, orice operațiune economico-financiară efectuată se
consemnează în momentul efectuării ei într-un document care stă la baza
înregistrărilor în contabilitate, dobândind astfel calitatea de document justificativ.
(4) Din punct de vedere contabil, efectuarea operațiunii economico-financiare
este probată de orice document în care se consemnează aceasta.
(5) În cazul bunurilor achiziționate însoțite de factură sau de aviz de însoțire a
mărfii, urmând ca factura să sosească ulterior, cursul valutar utilizat la
înregistrarea în contabilitate este cursul de la data recepției bunurilor.
184. - (1) La finele fiecărei luni, creanțele și datoriile în valută se evaluează la
cursul de schimb al pieței valutare, comunicat de Banca Națională a României
din ultima zi bancară a lunii în cauză, cu recunoașterea în contabilitate a
diferențelor de curs înregistrate.
Studiaza si omf-ul si CF art138^1; art139 si multe altele. Succes!

%%%

#3 andra_als

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 4 Postari:

Postat 10 February 2011 - 07:57 AM

Multumesc frumos ptr raspuns!

Similar Topics Collapse

1 useri citesc topicul

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL