Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Cheltuieli proces - clienti rau platnici - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

- - - - -

Cheltuieli proces - clienti rau platnici

2 replies to this topic

#1 dalyna

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 35 Postari:

Postat 03 March 2011 - 09:22 AM

Este pentru prima oara cand intentatam un proces impotriva unui client rau platnic iar pentru aceasta am apelat la o firma de recuperare creante.
As avea nevoie de inregistrarile contabile corecte pentru urmatoarele cheltuieli:
1. Factura onorariu preluare dosar emisa de firma de recuperare
2. Factura cheltuieli judiciare creante emisa de recuperare creante
3. Factura onorariu executare silita (plata partiala asa scrie pe factura) emisa de catre executorul judecatoresc
Am gasit in unele monografii la recomandarea unor experti contabili inregistrarea tuturor cheltuielilor de mai sus in contul 628, este gresit ?
Onorariul preluare dosar l-am inregistrat in decembrie pe 628. Este vre-o problema ? Am depus deja bilantul si nu mai pot face modoficari.
Ch. judiciare si onorariul executorului judecatoresc sunt pe februarie.
Acum cineva mi-a spus ca trebuia sa folosesc contul 622 pentru onorarii si 6588 pentru ch. de judecata, voi cum procedati ?

Aceasta postare a fost editata de dalyna: 03 March 2011 - 09:25 AM

#2 dalyna

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 35 Postari:

Postat 03 March 2011 - 02:39 PM

Ma poate ajuta cineva cu un raspuns?
Va multumesc

#3 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 03 March 2011 - 05:15 PM

dalyna, :smile:

daca vrei inreg. contabile, de ce nu postezi la capitolul de monografii ?? chiar exista un astfel de capitol, special creat !!!
te rog sa fii atenta pe unde postezi, altfel iti vei pierde dreptul de mai scrie pe acest forum.

topic marcat pt mutare !

... si raspunsul :

- ct. 6588 nu cuprinde operatiuni de genul celor descrise de tine (vezi "cartea verde", o avem si noi pe forum, la capitolul "conturi")
- ct. 622 e special pt onorarii de genul celor aratate, dar eu l-as folosi doar daca doresc o evidenta f stricta a acestui tip de chelt. (daca nu fol. analitic la furnizori), ele sunt deductibile integral siiii .... de aceea as fol. doar ct. 628 - fara sa ma mai complic. :thumbup:

Aceasta postare a fost editata de Otilia Alupei: 03 March 2011 - 05:28 PM

Similar Topics Collapse

1 useri citesc topicul

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL