Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Cum decontez? - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

Cum decontez?

2 replies to this topic

#1 georgedobre1

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 7 Postari:

Postat 18 March 2011 - 09:55 PM

Buna seara! De curand, am fost impreuna cu cei doi asoicati ai mei la un curs de Initiere si dezvoltare a unei afaceri. Cursul s-a tinut la Busteni. Cazarea a fost gratuita dar mesele au fost platite de catrei noi. Pe unde am mancat am cerut Bonurile fiscale stampilate sau chiar factura. Intrebarea mea este: Le pot deconta? Cum?
Imi cer scuze daca nu am postat unde trebuie. O seara placuta!

#2 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
  • Interests:gradinarit..de apartament, deocamdata
    calatorii

Postat 18 March 2011 - 10:28 PM

cod fiscal ART. 21 Cheltuieli
(1) Pentru determinarea profitului impozabil sunt considerate cheltuieli deductibile numai cheltuielile efectuate în scopul realizării de venituri impozabile, inclusiv cele reglementate prin acte normative în vigoare:
e) cheltuielile de transport și de cazare în țară și în străinătate, efectuate pentru salariați și administratori, precum și pentru alte persoane fizice asimilate acestora, stabilite prin norme;
Norme metodologice 27. Calitatea de administrator rezultă din actul constitutiv al contribuabilului sau contractul de administrare/mandat. În sensul art. 21 alin. (2) lit. e) din Codul fiscal, persoanele fizice asimilate salariaților cuprind și:
a) directorii care își desfășoară activitatea în baza contractului de mandat, potrivit legii;
b) persoanele fizice rezidente și/sau nerezidente detașate, potrivit legii, în situația în care contribuabilul suportă drepturile legale cuvenite acestora

#3 georgedobre1

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 7 Postari:

Postat 19 March 2011 - 10:24 PM

Vezi postareamihaela_cva, la Mar 18 2011, 10:28 PM, a spus:

cod fiscal ART. 21 Cheltuieli
(1) Pentru determinarea profitului impozabil sunt considerate cheltuieli deductibile numai cheltuielile efectuate în scopul realizării de venituri impozabile, inclusiv cele reglementate prin acte normative în vigoare:
e) cheltuielile de transport și de cazare în țară și în străinătate, efectuate pentru salariați și administratori, precum și pentru alte persoane fizice asimilate acestora, stabilite prin norme;
Norme metodologice 27. Calitatea de administrator rezultă din actul constitutiv al contribuabilului sau contractul de administrare/mandat. În sensul art. 21 alin. (2) lit. e) din Codul fiscal, persoanele fizice asimilate salariaților cuprind și:
a) directorii care își desfășoară activitatea în baza contractului de mandat, potrivit legii;
b) persoanele fizice rezidente și/sau nerezidente detașate, potrivit legii, în situația în care contribuabilul suportă drepturile legale cuvenite acestora

Cu alte cuvinte nu pot fi decontate decat cheltuielile de transport si cazare, nu? Nu ma pot ascunde putin dupa o Adunare Generala? "Cand actul constitutiv nu dispune altfel, ele - adunarile generale ordinare - se vor tine la sediul societatii sau in localul ce se va indica in convocare." conform legislatiei afacerilor,editura Perfect 2009.

Aceasta postare a fost editata de georgedobre1: 19 March 2011 - 10:31 PM

Similar Topics Collapse

6 useri citesc topicul

0 membri, 6 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL