Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
PFA cu norma de venit - se mai depun declaratii ! - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

PFA cu norma de venit - se mai depun declaratii !

6 replies to this topic

#1 Roxana0705

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 14 Postari:

Postat 25 March 2011 - 10:29 AM

Buna ziua,

Am si eu cateva nelamuriri in privinta unui PFA cu norma de venit.
Am inteles ca pentru astfel de PFA nu se mai depune nici o declaratie pentru simplul motiv ca am optat pentru NORMA DE VENIT - tot ceea ce trebuie sa fac este sa platesc transele de impozit trimestrial conform Decizie de Impunere primita de la ei.
Desi in momentul cand a fost la Adm. Financiara o functionara nu a putut sa-i dea nici o informatie decat ca i-a dat Formularul 200 si 220 sa le completeze.
Chiar in tara asta de cacao nici un functionar nu stie de capul lui..... Offffff!!!! :smile:

Va rog daca se poate sa ma indrume cineva ca nu stiu ceea ce trebuie sa depun la sanatate, somaj si pensii. Mentionez ca prietena mea este pensionata pe caz de boala. :thumbup:

Inca o intrebare : Este obligatoriu sa achizitioneze CASA DE MARCAT, profilul PFA-ului fiind un atelier de croitorie deci lucreaza direct cu persoane fizice.

Multumesc frumos !!!! :good:

#2 mihai_2010

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 17 Postari:

Postat 25 March 2011 - 04:58 PM

1. la Admin fin. doar platiti la termenele care v-au fost comunicate prin decizia de impunere.
2. cu decizia de impunere care v-a fost comunicata, trebuie sa mergeti la CASS CAS, somaj; pe baza acesteia se vor face calculele. Se pune insa probema daca persoana ( prietena) pensionata pe caz de boala este PFA. adica are o decizie de pensionare cu drept de munca ? Sunt situatii in care pensionarea pe caz de boala nu permite cumulul de venituri, sau alegeti sa nu mai luati pensie
3 da, trebuie casa de marcat

Aceasta postare a fost editata de mihai_2010: 25 March 2011 - 04:59 PM

#3 Roxana0705

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 14 Postari:

Postat 25 March 2011 - 07:36 PM

:thumbup: Multumesc frumos pentru raspuns, imi este de folos pentru ca am incercat sa sun la casa de sanatate si pensii si nu au stiut ce sa-mi zica.
Doar la somaj am vorbit si mi-au zis ca aici nu trebuie depusa nici o declaratie pentru ca este pensionara.

:smile:

Aceasta postare a fost editata de Roxana0705: 25 March 2011 - 07:37 PM

#4 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
  • Interests:gradinarit..de apartament, deocamdata
    calatorii

Postat 25 March 2011 - 11:28 PM

atentie la pensia pe caz de boala, daca are dreptul la munca un anumit nr.ore pe zi si daca poate sa faca activitatile pfa-ului -croitorie-in conditiile in care este bolnava cu un anumit grad de handicap. Stiu ca la Casa de Pensii se verifica asta in mod cert.

Aceasta postare a fost editata de mihaela_cva: 25 March 2011 - 11:29 PM

#5 Roxana0705

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 14 Postari:

Postat 28 March 2011 - 08:41 AM

Este pensionata cu drept de munca la 4 ore/zi.

Acum am alta intrebare daca ma poate sfatui cineva. Ea a primit decizia aceea de impunere pentru salariu minim pe economie pentru norma intreaga. Cum trebuie procedat, sa ma duc la Administratia de care apartine sa-i intreb daca se poate modifica decizia de impunere pentru plata impozitului pe venit pentru 4 ore/zi. Se poate?
Si la fel sa procedez si la casa de pensii si sanatate, sa-i opreasca pentru 4 ore/zi.

Multumesc anticipat !!!

#6 mihai_2010

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 17 Postari:

Postat 28 March 2011 - 11:21 AM

Decizia de impunere poate fi corectata in sens favorabil dvs. Mergeti la Adminin Fin.invocand coeficientii de corectie stabiliti de normele de aplicare referitoare la art 49 CF
"43. La stabilirea coeficienților de corecție a normelor de venit se vor avea în vedere următoarele criterii:
- vadul comercial și clientela;
- vârsta contribuabililor;
- timpul afectat desfășurării activității, cu excepția cazurilor prevăzute la pct. 44 și 45;
- starea de handicap sau de invaliditate a contribuabilului;
- activitatea se desfășoară într-un spațiu proprietate a contribuabilului sau închiriat;
- realizarea de lucrări, prestarea de servicii și obținerea de produse cu material propriu sau al clientului;
- folosirea de mașini, dispozitive și scule, acționate manual sau de forță motrice;
- alte criterii specifice.

Aceasta postare a fost editata de mihai_2010: 28 March 2011 - 11:23 AM

#7 Roxana0705

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 14 Postari:

Postat 30 March 2011 - 09:31 AM

Vezi postareamihai_2010, la Mar 28 2011, 12:21 PM, a spus:

Decizia de impunere poate fi corectata in sens favorabil dvs. Mergeti la Adminin Fin.invocand coeficientii de corectie stabiliti de normele de aplicare referitoare la art 49 CF
"43. La stabilirea coeficienților de corecție a normelor de venit se vor avea în vedere următoarele criterii:
- vadul comercial și clientela;
- vârsta contribuabililor;
- timpul afectat desfășurării activității, cu excepția cazurilor prevăzute la pct. 44 și 45;
- starea de handicap sau de invaliditate a contribuabilului;
- activitatea se desfășoară într-un spațiu proprietate a contribuabilului sau închiriat;
- realizarea de lucrări, prestarea de servicii și obținerea de produse cu material propriu sau al clientului;
- folosirea de mașini, dispozitive și scule, acționate manual sau de forță motrice;
- alte criterii specifice.
Multumesc frumos pentru ajutor. :thumbup:
Mi-am strans actele necesare si am sa incerc prima daca la Administratie apoi la sanatate si pensii. :smile:

Similar Topics Collapse

6 useri citesc topicul

0 membri, 6 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL