Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
473 DA sau NU - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

- - - - -

473 DA sau NU

5 replies to this topic

#1 Liliana

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 109 Postari:

Postat 29 March 2011 - 04:20 PM

Buna ziua.
Sper sa ma poata ajuta cineva in situatia pe care o am.
1. Am descoperit o suma pe are o aveam de plata catre asociat pe 2010, dar nu am achitat-o la timp. Am achitat-o pe 2011. Ca sa trec cheltuiala pe 2010, anul careia ii apartine, am facut 612=473. Problema este daca 473 poate avea sold la sfarsitul anului. Ce alt cont as putea folosi in locul lui 473, daca asta nu e bun? Se poate cu 455, contul care la mine reprezinta imprumutul pe care il fac de la asociat conform contractului?
2. Si inca o suma pe care o avem de restituit proprietarului apartamentului inchiriat de noi, reprezentand o restituire de la Enel, care a fost mai demult achitata in plus de proprietar Enelului. La sfarsitul anului am trecut-o pe 473. O fi OK ? Mai bine pe 462 , daca acest 473 trebuie sa nu aiba sold la sfarsitul anului?

#2 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
  • Interests:gradinarit..de apartament, deocamdata
    calatorii

Postat 29 March 2011 - 09:38 PM

1. da, 473 poate avea sold la sf.anului dar sa nu fie creat pe o per. mai mare de 3 luni.
2. Eu in locul tau as face 612=462. Ai chirie catre asociat?
3. Mai bine 462, dar treb sa revezi inreg initiale, sa nu fi introdus pe alte conturi (605-401 enel sau 267=5311)pt ca vei reveni exact la acele inreg.

#3 Liliana

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 109 Postari:

Postat 30 March 2011 - 02:02 PM

Mersi mult de ajutor, Mihaela ...chiar sunt in graba, ca trebuie sa fac inchiderea, si nu gasesc raspunsuri la situatiile astea...

Da, avem chirie de plata catre asociat. O sa folosesc asa 462.

A 2a situatie: Da, am avut suma de 80 lei inreg. pe 401, ca si cum as avea-o de plata la Enel, dar Enelul nu vrea sa-mi incaseze suma, ca ea e platita deja de proprietarul apart.. Speta e un pic alambicata pt. ca exista 2 posibilitati:
1. ori propr. imi aduce copie de pe chitanta cu care a achitat factura anterioara, si atunci ii dau banii inapoi...
2. ori atunci cand se termina contractul de inchiriere, eu mai achit inca odata suma la Enel prin OP, ca sa nu se mai opuna la incasare, si apoi urmeaza reglarea situatiei direct intre cele 2 parti implicate. Acum astept raspuns de la propr. sa vad ce solutie alege, daca nu imi da raspuns, eu o sa fiu nevoita sa aleg a 2a varianta. De aia ma gandeam ca e bun contul 473 :thumbup:
Daca ar fi sa aleg varianta 1. inregistrarile ar fi cu 462, adica la data platii sa fac doar 462=5311, asa cum m-ati sfatuit si dumneavoastra
Ideea e ca as vrea ca 401 la sfarsitul anului sa fie cel real, nu incarcat cu 80 de ron astia.
Daca ar fi sa aleg varianta 2 ar trebui intr-adevar sa revin la inreg. initiala, adica sa trec din 462 in 401, ca sa pot plati la Enel cu OP. Habar nu am in ce cont trebuie trecut... cred ca nici in 473, ca durata contractului de inchiriere este mai mare de 2 ani...si ati zis ca perioada lui 473 cu sold este de 3 luni. Sa fie oare tot 462 ?

#4 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
    calatorii

Postat 30 March 2011 - 09:01 PM

deci ai avut 605=401 80lei, banii au fost achitati de proprietar apt. 401=462 si e clara si corecta

#5 Liliana

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 109 Postari:

Postat 05 April 2011 - 04:11 PM

Da, deci pana la urma e bun 462 asta.
La sfarsitul anului o sa-i las in 473, pentru ca astept lamuriri de la proprietar.

Nu am facut direct 401=462, pt. ca achitarea s-a intamplat in 2009...iar in 2010, a 2a jumatate a anului, am aflat dupa multe emailuri de ce mi se scade suma asta la plata pe factura din iunie.

O sa fac in 2011 nota 473=462, daca vad ca nu raspunde la scrisorica, iar daca raspunde si are dovezi, ii platesc banii si gata...

Multumesc mult!

#6 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
    calatorii

Postat 06 April 2011 - 12:01 AM

cu placere :thumbup:

Similar Topics Collapse

1 useri citesc topicul