Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Compensare TVA de recuperat cu impozit pe dividende - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

Compensare TVA de recuperat cu impozit pe dividende

3 replies to this topic

#1 balauriciu

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 30 May 2011 - 12:22 AM

Stimati colegi forumisti,

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea dilema:

Am de recuperat de la stat TVA si vreau sa stiu daca pot face compensare cu impozitul pe dividende pe care il am de plata. In caz afirmativ, va rog sa imi spuneti care este temeiul legal in baza caruia se poate face aceasta compensare, precum si modalitatea prin care se poate face. Va multumesc anticipat pentru raspuns.

#2 Cosma Violeta

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 96 Postari:

Postat 30 May 2011 - 03:38 PM

Vezi postareabalauriciu, la 30 May 2011 - 12:22 AM, a spus:

Stimati colegi forumisti,

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea dilema:

Am de recuperat de la stat TVA si vreau sa stiu daca pot face compensare cu impozitul pe dividende pe care il am de plata. In caz afirmativ, va rog sa imi spuneti care este temeiul legal in baza caruia se poate face aceasta compensare, precum si modalitatea prin care se poate face. Va multumesc anticipat pentru raspuns.

intai de toate trebuie sa depuneti decont cu optiune de rambursare, si simultan cerere de compensare .Pentru decontul cu optiune de rambursare veti fi supus unui control(anticipat sau ulterior ).Compensarea se face cu data depunerii cererii de compensare, indiferent daca e control anticipat sau ulterior. Succes!

Contabilii nu fac audiență. Ei trăiesc în anonimat, nu caută lumina
reflectoarelor.

#3 Lexiroxi

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2080 Postari:

Postat 30 May 2011 - 07:07 PM

Procedura din 22 februarie 2010 de solutionare a deconturilor cu sume negative de taxa pe valoarea adaugata cu optiune de rambursare, publicata in MO 131/26.02.2010, modificata prin Ordinul 2017/2011 privind modificarea si completarea anexei la Ordinul ministrului finantelor publice nr. 263/2010 pentru aprobarea Procedurii de solutionare a deconturilor cu sume negative de taxa pe valoarea adaugata cu optiune de rambursare, publicat in MO 362/24.05.2011

A. Depunerea si inregistrarea deconturilor de TVA
1. Deconturile de TVA se depun de catre persoanele impozabile, inregistrate in scopuri de taxa pe valoarea adaugata conform art. 153 din Codul fiscal, la organul fiscal competent, prin posta sau direct la compartimentul cu atributii in gestionarea declaratiilor fiscale, precum si prin sistemul electronic national, la termenele prevazute de Codul fiscal.
1.1. Persoana impozabila poate solicita, potrivit prevederilor legale in vigoare, compensarea sumei negative de TVA aprobata la rambursare cu anumite tipuri de creante fiscale, cu respectarea prevederilor art. 116 din Codul de procedura fiscala, stingerea efectuandu-se in ordinea prevazuta la art. 115 din acelasi act normativ.

#4 Nagy Andreea

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 81 Postari:

Postat 17 August 2011 - 09:23 AM

Buna,
Am si eu o problema pe tema compensarii creantelor fiscale. Incepand cu lun aprilie 2011 am inceput sa fac cereri de compensare a obligatiilor aferente salariilor cu TVA-ul de recuperat cu optiune de rambursare (in fiecare luna valoarea TVA-ului de recuperat depasind restul creantelor fiscale). Problema mea este ca nici pana la data de astazi nu am primit notele de compensare aferente, si astfel soldurile din balanta nu reflecta realitatea. Desi am sunat in nenumarate randuri la serviciul de compensari din cadrul directiei de finante de care apartin (unde o alta problema aste ca nu raspunde nimeni la telefon in aproape 100% din cazuri...) si mi s-a promis ca voi primi notele de compensare, nu am primit in realitate nimic. Exista vreun termen limita pana la care au obligatia de a trimite notele de compensare? Am citit in Codul de procedura Fiscala dar nu am gasit un termen, spun dar ca: nota de compensare va fi comunicata contribuabilului (..?cand?..). In plus, apare situatia nefireasca a inscrierii in lista contribuabililor cu restante publicata pe mfinante.ro, cu observatia "cerere de compensare in curs" ( unde iarasi, verific cu serviciul de compensari si imi spun ca toate cererile sunt operate si de fapt societatea nu figureaza cu restante, si ce apare pe site este doar o lista emisa de serviciul de evidenta). Este o situatie foarte neplacuta si m-ar ajuta sugestiile dvs. despre cum as putea imbunatati comunicarea cu aceasta institutie. Multumesc, Andreea.

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL