Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Transfer "datorie" (credit) pe o alta firma - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

- - - - -

Transfer "datorie" (credit) pe o alta firma

2 replies to this topic

#1 Jade

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 17 Postari:

Postat 08 June 2011 - 12:39 PM

Buna ziua,
Am o dilema si nu stiu cum sa o rezolv, va rog sa ma ajutati daca aveti ceva idei.

Firma "A" a luat o linie de credit, pe care a consumat-o si la care platea lunar dobanda (doar la scadenta trebuia returnata, dar de obicei se prelungea de la an la an si soldul era pe 0). Intre timp firma a intrat in reorganizare, patronul si-a deschis alta firma "B" care a preluat datoria firmei "A" sub forma de credit rambursabil pe 2 ani.
Dilema mea esta ca n-am nici cea mai vaga idee cum as putea inregistra aceasta "prealuare a datoriei" , si anume:
- inchiderea liniei de credit la firma "A": 5191 = X?
- inregistrarea creditului la firma "B" : X? = 1621 (nu pot face 5121=1621 pt ca nu-mi intra nici un leu, s-a preluat doar datoria)

Orice idee e binevenita pt ca momentan eu sunt in ceata. Nu gasesc nici o corespondenta care sa fie ok dpdv contabil si care sa reflecte corect situatia.
Multumesc

Aceasta postare a fost editata de Jade: 08 June 2011 - 12:41 PM

#2 Jade

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 17 Postari:

Postat 10 June 2011 - 10:40 AM

Chiar n-are nimeni nici o idee?

#3 Cosma Violeta

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 96 Postari:

Postat 10 June 2011 - 01:46 PM

noul contract de credit de la banca l-ati citit? asta cred ca ar lamuri lucrurile in ce conditii contractuale s- a facut preluarea creditului( cu ce garantii) ...e cesiune ? va sfatuesc sa cititi contractul de credit
Contabilii nu fac audiență. Ei trăiesc în anonimat, nu caută lumina
reflectoarelor.

Similar Topics Collapse

1 useri citesc topicul

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL