Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
inregistrare credit la banca cu extras pe minus - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

- - - - -

inregistrare credit la banca cu extras pe minus

4 replies to this topic

#1 biancateodora

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 15 Postari:

Postat 07 July 2011 - 09:42 AM

Va rog care stie cum se inregistreaza un credit in urmatoarele conditii:
Firma a obtinut un credit mare de la banca in val de 124 000 lei, cu rambursare intr-un an. Primul extras bancar incepe cu o depunere de numerar in suma mica (500 lei) dupa care se continua cu tot felul de taxe ( taxe acte, taxe operare, etc) mici si apoi cu plati catre furnizori. Ideea e ca banii( creditul) obtinuti prin credit nu au aparut pe extras de 5 luni de cand s-a luat creditul. A aparut decat rata lunara, dupa cateva zile. Soldul extrasului este pe minus
(ex: -120 200) in fiecare zi. Stie cineva cum se face inregistrarea creditului? Am intrebat pe cineva si mi-a spus ca nu treb sa inregistrez in 591 dar ca trebuie sa apara pe debit in balanta. Cum sa fac sa apara pe debit (nu pe credit cum e acum) si ce inregistrare tebuie sa fac?
Va multumesc!

#2 Florin_76

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1877 Postari:

Postat 07 July 2011 - 11:38 AM

Stiind valoarea creditului faci :
Constituire credit 5121.x = 5191 = 124 000
Rata credit 5191 = 5121.x = x ron

Dar daca acel credit e defapt linie de credit, la care platesti rata si dobanda , iar rata o poti reutiliza cand ai nevoie de ea , atunci mentii banca pe minus ( sold creditor ) fiindca nu stii exact care e valoarea acelui credit . ( 124 000 poate fi limita de credit daca e linie de credit si nu credit standard )

Daca e cum am zis linie de credit sta pe minus ca sa bata cu extrasul ( fiindca daca verificati contul 5121 in planul de conturi, o sa vedeti ca e bifunctional, nu cont de activ ca sa fie necesar sa stea pe debit ).

Aceasta postare a fost editata de Florin_76: 07 July 2011 - 11:42 AM

#3 biancateodora

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 15 Postari:

Postat 07 July 2011 - 12:09 PM

Vezi postareaFlorin_76, la 07 July 2011 - 11:38 AM, a spus:

Stiind valoarea creditului faci :
Constituire credit 5121.x = 5191 = 124 000
Rata credit 5191 = 5121.x = x ron

Dar daca acel credit e defapt linie de credit, la care platesti rata si dobanda , iar rata o poti reutiliza cand ai nevoie de ea , atunci mentii banca pe minus ( sold creditor ) fiindca nu stii exact care e valoarea acelui credit . ( 124 000 poate fi limita de credit daca e linie de credit si nu credit standard )

Daca e cum am zis linie de credit sta pe minus ca sa bata cu extrasul ( fiindca daca verificati contul 5121 in planul de conturi, o sa vedeti ca e bifunctional, nu cont de activ ca sa fie necesar sa stea pe debit ).

multumesc!

#4 bogdan_p

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 43 Postari:

Postat 07 July 2011 - 02:47 PM

Din experienta mea trebuie sa ai 2 extrase de cont:
- un extras pt. contul curent si
- un extras pentru linia de credit.
Banca poate alimenta automat in fiecare zi contul curent cu suma disponibila in linia de credit si apoi la sfarsitul zilei sa retraga disponibilul neutilizat inapoi in linia de credit, sau sa faca alimentarea contului curent cu disponibil numai la solicitare.

#5 biancateodora

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 15 Postari:

Postat 13 July 2011 - 09:15 AM

Vezi postareabogdan_p, la 07 July 2011 - 02:47 PM, a spus:

Din experienta mea trebuie sa ai 2 extrase de cont:
- un extras pt. contul curent si
- un extras pentru linia de credit.
Banca poate alimenta automat in fiecare zi contul curent cu suma disponibila in linia de credit si apoi la sfarsitul zilei sa retraga disponibilul neutilizat inapoi in linia de credit, sau sa faca alimentarea contului curent cu disponibil numai la solicitare.

din pacate nu am. asa stiam si eu dar nu am. toate operatiunile sunt pe acelasi extras.

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL