Multumesc!
Postat 30 August 2011 - 08:45 AM
Multumesc!
Postat 30 August 2011 - 12:18 PM
dana_oprea, la 30 August 2011 - 08:45 AM, a spus:
Multumesc!
Postat 30 August 2011 - 02:05 PM
(1) In cazul in care livrarea de bunuri sau prestarea de servicii impozabila este efectuata de o persoana impozabila care nu este stabilita in statul membru in care are obligatia de a plati TVA, statele memebre au posibilitatea de a prevedea ca persoana obligata la plata TVA sa fie persoana careia i-au fost furnizate bunurile sau serviciile.
(2) Statele membre stabilesc conditiile de punere in aplicare a alineatului (1).
In acest caz cum fac inregistrarile contabile si ce obligatii declarative am?
Multumesc!
Postat 22 November 2011 - 09:36 PM
Am o problema daca ma poate ajuta cineva
Am efectuat o achizitie intracomunitara si degeaba am transmis cod valid
de tva furnizorului mi-au facturat cu tva
Am inclus tva-ul in costul bunurilor dar in decontul tva nu stiu unde sa trec suma
In randul 24 sau 24.1?
In acest caz trebuie sa depun declaratia 390 sau nu?
Multumesc anticipat
Postat 23 November 2011 - 04:45 PM
Akos, la 22 November 2011 - 09:36 PM, a spus:
Am inclus tva-ul in costul bunurilor dar in decontul tva nu stiu unde sa trec suma In randul 24 sau 24.1?
In acest caz trebuie sa depun declaratia 390 sau nu?
In situatia in care furnizorul a emise eronat factura cu TVA colectata trebuie sa luati legatura cu acesta pentru emiterea unei facturi corecte.
In situatia in care factura a fost emisa cu TVA si a avut loc o achizitie de bunuri de pe teritoriul statului furnizorului, operatiunea nu poate fi considerata o achizitie intracomunitara taxabila efectuata in Romania, Factura a fost intocmita corect cu TVA si nu se declara in D390. Valoarea bunurilor achizitionate, inclusiv TVA-ul, se raporteaza prin decontul de TVA-D300, la randul 24.
Similar Topics
| Topic | Forum | Deschis de | Statistici | Ultima postare | |
|---|---|---|---|---|---|
Fisa de magazie este absolut obligatorie? |
CONTABILITATE STOCURI | Marian Popa |
|
|
|
Dragobete - iubeste romaneste ! |
Diverse subiecte | Otilia Alupei |
|
|
|
OPANAF 91/2023 privind termenele, formatul datelor si al declaratiei pe propria raspundere, conditiile tehnice si algoritmii de aplicare a criteriilor pe baza carora se stabileste eligibilitatea beneficiarilor ajutorului pentru energie |
Diverse subiecte | Otilia Alupei |
|
|
|
31 ianuarie 2023 este termenul pentru depunerea formularului 395 |
Obligatii fiscale, termene | Otilia Alupei |
|
|
|
OUG Nr. 164/2022 pentru modificarea si completarea oug nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor |
LEGISLATIE RESURSE UMANE | Otilia Alupei |
|
|
1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi