Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
deducere personala, topic 2011 - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

deducere personala, topic 2011

9 replies to this topic

#1 cr1st1na

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 295 Postari:

Postat 26 January 2011 - 02:17 PM

ce di este itre certif digital si certif digital calificat, inca ceva eu nu am vazut pana acuma cum apare sau ce apare cand fol acest certif digital, oridecare ar fi, deci.....se fol la tranmiterea declaratiilor on-line si ce apare in certificat?...semnatura si numele sau mai exact ce? :thumbup: ....multumesc ptr informatii

#2 Dinu George

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 367 Postari:

Postat 27 January 2011 - 10:35 AM

Vezi postareacr1st1na, la Jan 26 2011, 02:17 PM, a spus:

ce di este itre certif digital si certif digital calificat, inca ceva eu nu am vazut pana acuma cum apare sau ce apare cand fol acest certif digital, oridecare ar fi, deci.....se fol la tranmiterea declaratiilor on-line si ce apare in certificat?...semnatura si numele sau mai exact ce? :thumbup: ....multumesc ptr informatii
Topicul acesta se numeste deduceri personale si nu are nici o legatura cu certificatele digitale. Vedeti mai multe informatii la Declaratii ! Oricum incercati sa folositi cuvinte intregi, abrevierile se pot interpreta :smile: !

#3 mmanuela

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 18 Postari:

Postat 14 April 2011 - 10:51 AM

va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. In cazul unei salariate care a obtinut intr-o luna un venit aferent timpului lucrat de 1000 ron si o indemnizatie pentru sarcina si lehuzie de 1000 ron ,care este modalitatea de calcul pentru stabilirea deducerii personale? Care ar fii sumele cu care se copmpleteaza fisa fiscala in acest caz?
Multumesc de ajutor .

#4 fboji

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1114 Postari:

Postat 14 April 2011 - 01:23 PM

Nu prea inteleg cum e, dar pentru ca deducerea se ia in calcul doar la impozit, cum a fost determinat impozitul la acea data? La ce nivel al venitului?
Daca ti se pare simplu ce ai de facut... inseamna ca nu cunosti toate amanuntele Imagine postata

#5 mmanuela

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 18 Postari:

Postat 14 April 2011 - 01:51 PM

Vezi postareafboji, la Apr 14 2011, 04:23 PM, a spus:

Nu prea inteleg cum e, dar pentru ca deducerea se ia in calcul doar la impozit, cum a fost determinat impozitul la acea data? La ce nivel al venitului?

poate nu m-am facut eu inteleasa. deducerea personala se stabileste pentru suma de 1000 lei aferenta timpului lucrat sau si pentru suma de 1000 lei aferenta indemnizatiei de lehuzie(suma ce are caracter neimpozabil cf. codului fiscal)?
deci deducerea este de 250 lei in cazul in care se aplica doar sumei aferent timpului lucrat(1000 lei) sau 130 lei in cazul in care se aplica la suma de 2000 lei?
asta este nedumerirea mea
multumesc

#6 iuli73

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 148 Postari:

Postat 14 April 2011 - 03:05 PM

vino cu date mai complete:la acelasi loc de munca ia si salariu si indemnizatie?In ce luna?Cate zile lucreaza cate zile e in medical?Un program de salarii face imediat chestia asta,corect si sigur,da-mi datele si le bag repede in program sa vedem ce calculeaza

#7 Dinu George

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 367 Postari:

Postat 15 April 2011 - 02:28 PM

Vezi postareammanuela, la Apr 14 2011, 01:51 PM, a spus:

Vezi postareafboji, la Apr 14 2011, 04:23 PM, a spus:

poate nu m-am facut eu inteleasa. deducerea personala se stabileste pentru suma de 1000 lei aferenta timpului lucrat sau si pentru suma de 1000 lei aferenta indemnizatiei de lehuzie(suma ce are caracter neimpozabil cf. codului fiscal)?
deci deducerea este de 250 lei in cazul in care se aplica doar sumei aferent timpului lucrat(1000 lei) sau 130 lei in cazul in care se aplica la suma de 2000 lei?
asta este nedumerirea mea
multumesc
Daca a lucrat sau nu in acelasi loc, in ce luna sau alte date nu au importanta de vreme ce suma pt. sarcina si lehuzie nu se ia in calculul impozitului nu se ia nici la deduceri. Daca nu are persoane in intretinere suma va fi 250 lei deducere. (ar fi probleme si discutii daca suma cuvenita pt. orele lucrate ar fi mai mare de 1000, daca se scade sau nu contributia de la CAS de la sarcina si lehuzie dar cum nu este rezultatul este simplu).

#8 HANDA76

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 261 Postari:

Postat 29 June 2011 - 09:33 AM

Buna

Am calculat gresit deducerea la un salariat (datorita neincluderii tichetelor)

Acum am vazut si as dori sa va intreb:
Fiind vorba de sume mici(2-3 lei pe luna la imp salarii), pot calcula impozitul pe luna aceasta majorat cu diferentele lunare?
As dori sa nu fac rectificative.. de aceea intreb
Multumesc

#9 Dana42

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:

Postat 29 June 2011 - 10:21 PM

Norme CF:
"129. În situația în care se constată elemente care generează modificarea veniturilor din salarii și/sau a bazei de impunere aferente veniturilor unei persoane fizice, pentru care angajatorul/plătitorul a efectuat calculul impozitului lunar, recalcularea drepturilor respective și stabilirea diferențelor de impozit constatate se efectuează pentru luna la care se referă, iar diferențele de impozit rezultate vor majora/diminua impozitul datorat începând cu luna constatării.
În situația în care la data efectuării operațiunii de stabilire a diferențelor de impozit de către angajator/plătitor există relații contractuale generatoare de venituri din salarii, între acesta și persoana fizică, atunci se procedează astfel:
- impozitul reținut în plus se restituie persoanei fizice prin diminuarea cu sumele respective a impozitului pe veniturile din salarii începând cu luna efectuării acestei operațiuni și până la lichidarea acestuia;
- impozitul nereținut se reține de angajator/plătitor din veniturile din salarii începând cu luna constatării și până la lichidarea acestuia.
În situația în care persoana fizică pentru care angajatorul/plătitorul a efectuat calculul impozitului lunar/anual nu mai are relații contractuale generatoare de venituri din salarii și angajatorul/plătitorul nu poate să efectueze operațiunea de plată/încasare a diferențelor de impozit, atunci acestea vor fi administrate de organul fiscal competent."

Dana

#10 HANDA76

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 261 Postari:

Postat 30 June 2011 - 10:21 AM

Multumesc foarte mult pentru raspunsul prompt, ma ajuta foarte mult..
O zi frumoasa va doresc

Similar Topics Collapse

11 useri citesc topicul

0 membri, 11 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL