Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
cheltuieli deductibile sau nu ? - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

cheltuieli deductibile sau nu ?

9 replies to this topic

#1 Lucian Emil

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 14 December 2011 - 02:27 PM

buna ziua.
vreau sa infiintez un srl cu obiect de activitate marketing, publicitate pentru o clinica medicala.
pentru reclama m-am gandit ca pot folosi facebook ads.
dar nu inteleg daca cheltuiala este deductibila sau nu in romania.
pentru ca din ce am inteles acolo, facebook spune ca elibereaza factura fiscala doar pentru buget de peste 10.000 euro,
si bugetul meu este mult mai mic.

a mai trecut cineva prin aceasta experienta?
va multumesc

#2 mobprest

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 17 Postari:

Postat 15 December 2011 - 10:17 AM

Vezi postareaLucian Emil, la 14 December 2011 - 02:27 PM, a spus:

buna ziua.
vreau sa infiintez un srl cu obiect de activitate marketing, publicitate pentru o clinica medicala.
pentru reclama m-am gandit ca pot folosi facebook ads.
dar nu inteleg daca cheltuiala este deductibila sau nu in romania.
pentru ca din ce am inteles acolo, facebook spune ca elibereaza factura fiscala doar pentru buget de peste 10.000 euro,
si bugetul meu este mult mai mic.

a mai trecut cineva prin aceasta experienta?
va multumesc

Pentru a fi deductibila o cheltuiala ai nevoie de un document justificativ. In lipsa acestuia poti inregistra cheltuiala in contabilitate (pe baza platilor din extrasul de cont) dar aceasta nu va fi deductibila.
Esti sigur ca facebook nu elibereaza factura decat peste 10000 eur? Stiu ca publicitatea pe Google este facturata indiferent de valoare (nu am vazut facturi de 5 lei ... dar de 60 lei am vazut)

MB

#3 Lucian Emil

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 16 December 2011 - 07:30 AM

multumesc pentru raspuns.
din cate am inteles, la anunturi pe facebook este optiunea de a printa sectiunea financiara, adica cu cat a fost alimentat contul.
presupun ca este la fel ca si la contul de pe OKAZII.
se poate lua in considerare asa ceva pentru documente justificative?

in cazul acesta a folosit cineva sectiunea financiara de pe OKAZII, ca document justificativ pentru cheltuieli de publicitate?
ma refer ca acolo contul se poate incarca si prin sms, deci nu exista factura emisa.

va mutumesc

#4 Florin Stere_211745

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 6 Postari:

Postat 17 December 2011 - 12:40 AM

La okazii pentru ca se plateste cu sms, costul reclamelor apare pe factura de telefonie care este deductibila.
De asemenea, m-am uitat chiar acum pe facebook si exista posibilitatea sa cumperi credite si cu mesaj de pe telefon, deci cheltuiala inclusa pe factura de telefonie mobila.

#5 Lucian Emil

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 17 December 2011 - 01:11 PM

acum am vazut si eu ca se poate plati cu telefonul anunturi pe facebook. multumesc mult

#6 Bleic

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 11 Postari:

Postat 23 December 2011 - 10:53 AM

Va rog lamuriti-ma si pe mine asupra naturii acestor cheltuieli nedeductibile? Maximizarea cheltuielilor deductibile nejustificat e considerata evaziune fiscala. Dar maximizarea celor nedeductibile nu e tot o forma de evaziune?
Daca vreau sa-mi iau ceva care nu are legatura cu activitatea firmei, de exemplu ... un joc video...orice, pot solicita factura pe firma, o inregistrez ca si cheltuiala nedeductibila evident (nu deduc nici tva-ul aferent). Voi plati acelasi impozit pe profit ca si inainte, dar nu voi mai plati acel impozit pe dividende pe care l-as fi platit daca as fi asteptat mai intai sa-mi distribui dividende si apoi cu suma ramasa sa-mi cumpar jucaria.
Spuneti-mi gresesc undeva? Sau sunt obligat sa iau in calcul si acele cheltuieli nedeductibile la calculul impozitului pe dividende? Sau pur si simplu n-am voie sa inregistrez in contabilitate deloc acea factura?

#7 Tzica

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 161 Postari:

Postat 23 December 2011 - 07:27 PM

Definitie:
EVAZIÚNE, evaziuni, s.f. 1. (În sintagma) Evaziune fiscală = sustragere de la obligaţiile fiscale.
1.Lamuriri gasim in art.19 din Codul Fiscal (calcul Impozit pe profit);
2.Lamuriri despre natura cheltuielilor (deductibile, deductibile limitat, nedeductibile) gasim la art.21 din acelasi Cod Fiscal.In principiu regula de baza este alin.1;
3.Nu numai valoarea este nedeductibila...ci si TVA-ul aferent.Adica, respectiva cheltuiala o inregistram dupa natura economica intr-unul din conturil 6xx iar Tva-ul aferent in contul 635.
4.Dividente repartizam doar daca avem profit, profit ce ar trebui sa rezulte din calculul de la art.19 CF.Ar cam trebui sa facem distinctie intre cheltuielile noastre personale si cheltuielile societatii pe care o conducem...chiar daca noi am infiintat-o.

#8 Remus Mateescu

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 4 Postari:

Postat 27 December 2011 - 09:40 AM

Bleic, cred ca era mai simplu sa ne spui ca vrei sa muti trezoreria personala (a ta sau a patronului - nu am inteles bine din ce pozitie ne scrii) in cea a firmei ... . iti dai seama ca orice inspector fiscal, chiar si in prima lui zi de munca ..., poate constata acest lucru. In concluzie, interpreteaza CF exact asa cum a fost el scris, nu trece pe firma toate minunile de achizitii daca acestea nu au nicio legatura cu activitatea firmei sau recomanda patronului sa nu iti ceara sa inregistrezi astfel de facturi. Mai mult, inca de la facturarea acestor achizitii, precizeaza furnizorului sa nu factureze pe CIF-ul firmei pentru care ne scrii acum, ci pe persoana fizica ! - vezi separatia facuta pentru facturare la magazinele cash and carry, pentru ca tot in acelasi CF vei gasi ca orice document emis in numele unei entitati trebuie inregistrat in consecinta in contabilitatea acesteia - e usor de imaginat aici ca ai auzit de D394 si intentia/mecanismul ei.... Cred ca ai inteles ce am vrut sa spun si ceva ma face sa cred ca ai citit destul de bine CF - cel putin la acest capitol, deci iti recomand sa procedezi in consecinta. Dividende vei repartiza si eventual distribui, evident doar daca ai profit. Vei retine si plati impozitul pe acestea atunci cand trebuie ... si iaca si trezoreria de care ai/are patronul nevoie ... Sfat, nu te complica inutil.
Sarbatori fericite !

Aceasta postare a fost editata de Remus Mateescu: 27 December 2011 - 09:44 AM

#9 kmkz

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 399 Postari:

Postat 27 December 2011 - 02:29 PM

Art. 7 din Codul Fiscal:
Se consideră dividend din punct de vedere fiscal şi se supune aceluiaşi regim fiscal ca veniturile din dividende:
- suma plătită de o persoană juridică pentru bunurile sau serviciile achiziţionate de la un participant la persoana juridică peste preţul pieţei pentru astfel de bunuri şi/sau servicii, dacă suma respectivă nu a făcut obiectul impunerii la primitor cu impozitul pe venit sau pe profit;
- suma plătită de o persoană juridică pentru bunurile sau serviciile furnizate în favoarea unui participant la persoana juridică, dacă plata este făcută de către persoana juridică în folosul personal al acestuia.

Asa ca s-ar putea sa te coste, cat nu face.

#10 Bleic

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 11 Postari:

Postat 03 January 2012 - 10:06 AM

multumesc pentru raspuns tuturor; cred ca kmkz a intuit cel mai bine ce am intrebat si mi-a subliniat din codul fiscal exact ce am dorit, multumesc.

Similar Topics Collapse

6 useri citesc topicul

0 membri, 6 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL