Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
cum verific daca s-au depus declaratiile la fisc ? - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

cum verific daca s-au depus declaratiile la fisc ?

5 replies to this topic

#1 alis240

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 45 Postari:

Postat 30 January 2012 - 03:30 PM

Buna ziua,

In calitate de asociat al unei firme as putea verifica in vreun fel daca pentru firma mea s-au depus toate declaratiile la Finante? Nu vreau sa spun ca nu am incredere in contabil dar totusi as vrea sa stiu ca este totul in regula.

Va multumesc

#2 liana08

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 143 Postari:

Postat 30 January 2012 - 03:56 PM

La administratia financiara de care apartineti veti putea afla. Mai intai trebuie sa vedeti ce fel de contribuabil sunteti ( mic, mijlociu , mare).
Acolo vedeti situatia firmei dvs, declaratiile depuse , platile catre bugete,etc.De asemenea exista posibilitatea sa solicitati transmiterea prin mail a fisei dvs., lunar, se depune o cerere.

#3 alis240

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 45 Postari:

Postat 01 February 2012 - 11:23 AM

Dar trebuie sa fac vreo cerere in acest sens sau cum? Cum pot afla daca sunt contribuabil mic sau mijlociu? Am primit de la contabil o fisa pe platitor dar acolo apar doar obligatiile de plata si platile, nu mi-am dat seama daca lipseste sau nu vreo declaratie. In cazul in care ar lipsi ar aparea la vreo rubrica separata?

Va multumesc

#4 liana08

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 143 Postari:

Postat 01 February 2012 - 01:21 PM

Presupunand ca organizarea administratiei financiare din orasul dvs este , in linii mari, ca aceea la care merg eu , cam acestia ar fii pasii de parcurs :
- cel mai simplu pt identificarea tipului de contribuabil poate fi si la ghiseul unde se predau OP-urile pt. viramente, acolo exista liste cu contribuabilii , pe tipuri.Acestea sunt consultate de cei de la ghiseu, cand se fac alte plati decat cele la stat ( in conturi de trezorerie) sau transferuri de sume ,pt a se vedea daca firma are datorii neachitate ;
- apoi se merge la " Evidenta platitori -persoane juridice" - acolo , persoana care se ocupa de firma dvs. ( aici sunt organizate pe litere, alfabetic) va poate arata situatia si eventualele declaratii lipsa,platile efectuate.
Declaratiile cu care trebuie sa figurati sunt cele pe care le-ai stabilit in vectorul fiscal - D 010.
Pentru a primi lunar fisa fiscala se depune o cerere, aveti nevoie de stampila cand o intocmiti.
Daca aveti angajati trebuiie sa depuneti D 112, pentru TVA decontul - lunar sau trimestrial. Din 2012, si D 394, lunar sau trimestrial, asa cum depuneti TVA-ul.
Declaratia 390 daca aveti achizitii intracomunitare.

#5 Vitezistu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 74 Postari:

Postat 10 February 2012 - 04:45 PM

Vezi postareaalis240, la 30 January 2012 - 03:30 PM, a spus:

Buna ziua,

In calitate de asociat al unei firme as putea verifica in vreun fel daca pentru firma mea s-au depus toate declaratiile la Finante? Nu vreau sa spun ca nu am incredere in contabil dar totusi as vrea sa stiu ca este totul in regula.

Va multumesc

Pentru declaratiile 112,100,300,390,394,710 poti sa verifici online starea depunerii la adresa http://www.anaf.ro/StareD112/ , bineinteles contabilul ar trebui sa iti dea numarul de inregistrare.

#6 Andrei Barbu

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 05 November 2012 - 08:47 PM

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un sfat .
De aproximativ 1 an contabila mea in tot ridica semne de intrebare referitor la munca prestata, in sensul ca pana acum am efectuat platile conform spuselor ei fara a comenta prea mult, ba chiar mi-am luat o grija de pe umeri avand incredere totala in ceea ce face (contabilitate, resurse umane, relatia cu RECOM, adm financiara, etc).
De la o vreme tot amana sa imi inmaneze dosarele lunare, nu imi mai raspunde la telefon iar raspunsul ei este ca nu trebuie sa imi fac probleme si ca totul este OK, doar ca este un pic cam ocupata.
As dori sa stiu cum pot sa verific munca ei dealungul timpului, daca a depus sau nu neclaratile necesare unui SRL, platile efectuate de mine (TVA, impozite, etc) au fost calculate corect si ce sanctiuni risc in acest caz?
Pana acum tot ce am primit prin posta la sediu au fost scrisori de la MFIN, reprezentant confrmari ale stingerilor sumelor datorate.

Mentionez ca increderea in contabila vine ca urmare a unei relatii de familie, eu neavand cunostiinte in domneniu .

Va multumesc si astept raspunsurile voastre.

PS: IN CAZUL POSTARII INTR-O RUBRICA GRESITA, ROG UN MODERATOR SA MUTE ACEST TOPIC IN RUBRICA CORECTA

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL