Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Primele declaratii ... / topic 2012 - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

Primele declaratii ... / topic 2012

depunere declaratie
4 replies to this topic

#1 Ema77

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 17 July 2012 - 06:52 PM

Buna ziua,

Va rog sa ma indrumati si pe mine un pic:
Am infiintat SRL acum o saptamana (iulie, 2012). Trebuie sa merg la finante ca sa o inregistrez acolo, insa nu stiu ce declararii trebuie sa depun. Voi fi platitor de TVA, insa timp de 2-3 luni nu cred ca voi avea activitate. Ce alte declaratii lunare trebuie depuse?
Cat priveste un contabil, intentionez sa-mi gasesc unul cand voi avea activitate. Deocamdata prefer sa fac singura.
Va multumesc anticipat.

#2 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 18 July 2012 - 01:45 PM

daca tot nu ai salariati si nici activitate, atunci opteaza pt tva trimestrial - astfel nu depui nimic la luna, ci doar la trimestru.

pe scurt, acum trebuie sa te inreg. ca platitor de tva si sa depui decl. 010 de vector fiscal (la fisc).
platitor de tva poti sa te inscrii si mai tarziu daca inca nu ai optat pt asta ...
oricum, pana nu ti se comunica de la fisc decizia de aprobare a inreg. in scopuri de tva nu ai voie sa facturezi cu tva - chiar se face angajament in acest sens. acest angajament este valabil numai in cazul persoanelor impozabile care solicita inregistrarea in scopuri de TVA, conform art. 153 alin. (1) lit. a) din Codul fiscal

cf. OMFP 2795/2011, daca optezi sa te inregistrezi ca platitor in scopuri de TVA de la bun inceput, poti depune declaratia 098 insotita de anexa prin care sunt stabilite criteriile de evaluare ale SRL in aceeasi zi in care depui actele si la ONRC. fiscul va analiza cererea ta si, pe baza punctajului pe care il obtii, vei fi platitor de TVA sau nu !

punctajul pentru a deveni platitor de TVA trebuie sa fie mai mare sau egal cu 45 de puncte.

dupa cum vezi, lucrurile par simple cand nu ai activ. / esti la inceput, iar ca pers. fara experienta si cunostinte contabile esti tentata sa crezi ca te poti descurca singura, dar s-ar putea sa te inseli ... :sad:

#3 piciulss

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 04 December 2012 - 10:01 PM

Buna seara,

Am infiintat un SRL in data de 12 noiembrie 2012. Cand trebuie sa depun prima declaratie la Administratia Financiara ?
Un contabil mi-a spus ca pana in data de 25 decembrie 2012 .... iar altul mi-a spus ca pana in 25 ianuarie 2013.... Sunt putin cam confuz.

Precizez ca SRL -ul este neplatitor de TVA si am optat pentru depunerea declaratiilor TRIMESTRIAL. Dar nu stiu ce sa fac avand in vedere ca este sfarsit de an.

Multumesc mult.

Aceasta postare a fost editata de piciulss: 04 December 2012 - 10:01 PM

#4 Florin_76

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1877 Postari:

Postat 05 December 2012 - 05:51 PM

pana pe 25 ianuarie, deoarece fiind platitor trimestrial , depunetii declaratiile in luna urmatoare terminarii trimestrului ( ex : pt trim. 4 , depuneti in ianuarie ).

#5 piciulss

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 06 December 2012 - 09:42 AM

Vezi postareaFlorin_76, la 05 December 2012 - 05:51 PM, a spus:

pana pe 25 ianuarie, deoarece fiind platitor trimestrial , depunetii declaratiile in luna urmatoare terminarii trimestrului ( ex : pt trim. 4 , depuneti in ianuarie ).

Multumesc frumos !

Similar Topics Collapse

3 useri citesc topicul

0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL