Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
inregistrari contabile deseuri baterii - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

inregistrari contabile deseuri baterii

deseuri baterii
2 replies to this topic

#1 Hlumm

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 4 Postari:

Postat 07 November 2012 - 08:58 PM

Am avut recastigat si inregistrat in contabilitate o cantitate de 1 bucata deseuri din baterii auto.
S-a cumparat o baterie noua din comert, dar la cumpararea ei s-a cerut conf legislatiei in vigoare bateria veche(conform sistemului "depozit"- HG nr. 1132/2008 - care se aplica asupra pretului de vanzare de catre distribuitorii de baterii si acumulatori auto, la comercializarea catre consumatorul final si care reprezinta 10% din pretul de vanzare al unei baterii sau al unui acumulator auto si este platit odata cu achizitionarea unei baterii sau unui acumulator auto.)
S-a emis o factura la cumparare dar pe care nu se evidentiaza nimic din care sa rezulte ca am beneficiat de cei 10% si nici ca am predat bateria uzata.
Ce inregistrari contabile as putea face pentru cea iesita fizic din gestiune, dar din evidentele contabile nu si care ar fi documentele necesare.

#2 Lexiroxi

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2080 Postari:

Postat 08 November 2012 - 08:33 PM

Deseurile predate catre aceste companii, daca nu se factureaza, ele trebuiesc predate pe baza de Aviz de insotire a marfii, in care se mentioneaza faptul ca aceste bunuri sunt degradate calitativ-distruse, nu se factureaza si nu se valorifica. Pentru scoaterea din uz a bunurilor de natura stocurilor degradate calitativ se intocmeste formularul „Proces-verbal de scoatere din functiune a mijloacelor fixe/de declasare a unor bunuri materiale”- Ordinul 3512/2008 privind documentele financiar-contabile.
solutia problemei se regaseste in acest raspuns, referitor la reglarea stocurilor in contabilitate:

Vezi postareanopris, la 22 July 2010 - 02:24 PM, a spus:

Pentru orice modificare in contabilitate ai nevoie de un document primar legal, adica:
.................................
- fie se face un inventar faptic, avand la fiecare produs pretul lui cu amanuntul si TVA-ul lui, cu PV al inventarierii, punand de acord contabilitatea cu inventarul, tinand cont de tratamentul contabil si fiscal al plusurilor si minusurilor la inventar.

#3 radu00

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 4 Postari:

Postat 18 January 2013 - 09:24 AM

Buna ziua, eu fac inregistrarile contabile pentru comercializarea acumulatorilor astfel:

Achizitie:
%=401 124
4426 24
371 100
adaos+tva neex
371=% 86
4428 36
378 50
taxa depozit 10% = 18,6
vanzare:
411=% 186
4427 36
707 150
descarcare:
%= 371 186
4428 36
378 50
607 100
incasare in cazul in care clientul nu aduce bateria veche
5311=% 204.6
4111 186
472 18.6
-daca vine cu acumulatorul in 30zile:
472=5311 18.6 cu Dispozitie de plata
-daca nu vine in 30 zile
472=708 18.6 din cate stiu eu la nivelul lui 708 aferent acestei taxe trebuie facute cheltuieli cu protectia mediului
evidenta acumulatorilor auto vechi eu o tin extrabilantier cont 8033
de unde la sf de luna fac factura de vanzare catre colectori autorizati de deseuri cu taxare inversa + taxa mediu 3%
Vanzare:
411=708 25 (pretul negociat)
incasare:
% = 411 25
5121 24.25 se incaseaza vloarea fara taxa, acesta fiind platita de client
635 0.75 taxa mediu 3%
iesire din evidenta acumularori vechi vanduti:
800=8033

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL