Am nevoie din nou de un sfat , caci nu mai stiu ce sa fac, este cazul unei societati agricole cu obiect de activitate cultivarea cerealelor.
Datorita conditiilor meteo, productia de anul acesta a fost la nivelul de 1/4 din productia de anului trecut de ex,iar costurile de productie sunt superioare mult valorii de piata a respectivelor produse(cereale).
Ce fac in acest caz, tinand cont ca pana acum inregistram productia finita la costul de productie? Acum daca as aface asta ar insemna sa vand sub cost ceea ce, din cate stiu, este interzis.
Ma gandeam sa inchid ct 331 cu cu 711 la valoarea de cost si sa debitez ct 345 cu valoarea de piata, pe care cert nu stiu de unde sa o iau, eventual de ppe site-ul ministerului agriculturii .
Mentionez ca am aceasta problema doar pt un produs, pt celelalte costul de productie este apropiat de valoarea de piata, nu m-as confrunta cu o astfel de problema la vanzare.
Multumesc !
Am uitat intrebarile esentiale, cum ar trebui sa tratez aceasta problema din punctul profitului, tinand cont ca acesta clar va fi diminuat? ce riscuri am?