Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Monografie intrare teren sport in gestiune - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

- - - - -

Monografie intrare teren sport in gestiune

3 replies to this topic

#1 Crissty_conta

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 7 Postari:

Postat 27 March 2013 - 11:55 AM

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu o mica problema.Sunt un contabil incepator si am nevoie de ajutor...
O societate a apelat la o firma pentru amenajarea terenului de fotbal, cu care a incheiat un contract.,care in cateva zile va incepe sa amenajeze terenul. Cum inregistrez in contabilitate intrarea terenului in gestiune?si cum inregistrez facturile care vor veni cu manopera?
Va multumesc multttt!

#2 mgabi

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1344 Postari:

Postat 27 March 2013 - 11:22 PM

Voi vreti sa "construiti" un teren de tenis sa inteleg.

Eu personal l-as considera mijloc fix si as prinde facturile pe care le primiti de la firma "constructoare" pe imobilizari in curs 231.
La final, le muti pe mijloace fixe (cand faceti PV de receptie /respectiv dare in folosinta), in amenajari terenuri 2112.

Se amortizeaza liniar in cati ani stabiliti voi (administratorul) printr-o hotarare (10-15 ani ex.).

#3 Crissty_conta

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 7 Postari:

Postat 09 April 2013 - 10:00 AM

Va multumesc mult!!!
Iar cheltuielile cu amenajarea vor intra si ele la randul lor la valoarea acestui mijloc fix?
Adica, am acordat mai intai un avans in val de 20000 lei, care il trec la 628, ca si cum ar fi prestare de serviciu ( sper ca am facut corect inregistrare), dupa care toate cheltuielile care vor urma sa le cumulezi, la finalul caruia pun total valoare ca valoare de intrare.
Va rog sa ma ajutati, sa-mi spuneti daca procedez corect.
Mii de multumiri!!!

#4 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 09 April 2013 - 02:57 PM

terenurile nu se amortizeaza !! numai amenajarea lor se amortizeaza !

avansul il inreg. in ct. 4092 fiindca va trebui sa compensezi cu el o parte din platile pt. facturile ulterioare.
chelt. de amenajare pot fi adunate in ct. 231, apoi trecute ca mijl. fix in 211, cum f. bine ti-a spus si @mgabi :smile:

soldul ct. 211 va cuprinde val. terenului + amenajarile existente (care nu au fost scoase din evidenta contabila fie prin amortizare completa, fie prin vanzare...)

Similar Topics Collapse

3 useri citesc topicul

0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL