Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Cadou salariat - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

- - - - -

Cadou salariat

7 replies to this topic

#1 RobertR

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 36 Postari:

Postat 03 April 2013 - 12:02 PM

Buna ziua,

Am o situatie pe care nu stiu cum sa o abordez
Conducerea a decis sa acorde unui angajat, pentru eficienta pe care a avut-o, un cadou care consta intr-un instrument muzical in valoare de 1900 RON fara TVA.
Cum as putea sa abordez in contabilitate achizitia?
Este deductibila din punctul de vedere al impozitului si al tva-ului?

Va rog ajutati-ma cu o monografie pentru cazul meu.

Multumesc!

#2 RobertR

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 36 Postari:

Postat 03 April 2013 - 09:16 PM

Va rog opinii...

#3 RobertR

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 36 Postari:

Postat 04 April 2013 - 08:20 PM

ok, haideti sa reformulez: cum as putea sa inregistez in contabilitate factura care face obiectul achizitiei instrumentului fara sa am stresuri pe cap cu fiscul, garda, etc?

Nu ma intereseaza deductibilitate nici la TVA nici la cheltuiala.

Multumesc!

#4 Dana42

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:

Postat 04 April 2013 - 09:07 PM

Dupa mine, mai bine ii dadeau un premiu.

In fine, parerea mea este ca acest cadou reprezinta un avantaj in natura si valoarea lui fara TVA trebuie sa fie supusa calculului contributiilor sociale si a impozitului pe salar in luna in care se acorda, impreuna cu salarul persoanei respective.
Dpdv al TVA-ului, eu zic ca este o livrare catre sine, vezi art.128 CF si trebuie colectata TVA cu autofactura (635=4427).

Aceasta postare a fost editata de Dana42: 04 April 2013 - 09:08 PM

Dana

#5 RobertR

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 36 Postari:

Postat 04 April 2013 - 09:26 PM

Multumesc pentru raspuns.
O seara frumoasa!

#6 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 05 April 2013 - 02:34 PM

de ce nu-l bagati pe obiect de inventar ? deduceti si tva si chelt., iar salariatului i-l dati spre folosire cu bon de consum si il va utiliza ca si cand ar fi al lui.
dupa 1 an il casati si gata !

... asta daca ob. de activitate al firmei se preteaza la achizitia unui asemenea ob. de inv., desigur !! :biggrin2:

#7 RobertR

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 36 Postari:

Postat 05 April 2013 - 10:06 PM

Pai valoarea lui depaseste 1800 de RON, deci...trebuie sa il bag ca imobilizare, si de aici decurg toate: amortizarea, etc

#8 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 08 April 2013 - 11:39 AM

valoarea lui depaseste 1.800 lei cu tot cu tva ... daaaar fara tva nu mai depaseste si, intelegand ca esti platitor de tva, inreg. in ct. 303 se face fara tva-ul din factura de achizitie !

in extremis, chiar incluzand tva in val. de achizitie (daca nu esti platitor de tva), eu cred ca inreg. instrumentului ca mijl. fix e o solutie mai buna pt firma decat impozitarea ca venit salarial, repet : DACA ob. de activ. al firmei se preteaza.
daca nu se preteaza, atunci singura var. corecta este cea cu venitul de natura salariala si impozitarea aferenta.

Similar Topics Collapse

1 useri citesc topicul

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL