Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Actiuni la o firma in insolventa- - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

Actiuni la o firma in insolventa-

1 reply to this topic

#1 Monica#1968

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 10 May 2013 - 01:58 PM

Detinem un numar de actiuni la o firma care intra in insolventa. Au fost platite prin vvirament bancar si inregistrate in contul 261. Firma intra in insolventa. Ce parerea aveti despre deductibilitatea cheltulielilor cu aceste actiuni? Sunt sau nu deductibile? Suma este destul de mare si imi va da profitul peste cap....
Ma gindesc la inreg. unui provizion pentru ele. Nu am gasit ca ar fi deductibil.
Multumesc raspuns.

#2 mgabi

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1344 Postari:

Postat 11 May 2013 - 04:47 PM

Adica vei avea pierderi din acele actiuni (asta la momentul in care se va incheia procesul de lichidare).
Cu sau fara provizion, tot afecteaza in final profitul !

Parerea mea este ca este cea mai mica problema.
Pentru ca se intampla des ca insolventa sa fie de fapt generata de o deturnare de fonduri/active.
Mare atentie sa nu va alegeti cu cazier fiscal, si va puteti trezi cu o frumoasa anulare a inregistrarii de TVA (adica ramaneti fara RO).

Similar Topics Collapse

4 useri citesc topicul

0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL