Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
emitere bonuri valorice - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

emitere bonuri valorice

5 replies to this topic

#1 Ion Ardeleanu

Nou

• Members
  • Pip
  • 9 Postari:

Postat 25 June 2013 - 04:03 PM

Buna ziua,

Am o intrebare legata de bonuri valorice. Sunt magazine care emit astfel de bonuri si la pun in vanzare. Ideea e ca un cumparator achizitioneaza un asfel de bon si-l face cadou unei persoane care isi poate alege produsele dorite din magazin, urmand a -l folosi ca plata.

Intrebarea este: in ce conditii se pot emite aceste bonuri valorice? Care sunt reglementarile legale? Cum s-ar inregistra in contabilitate vanzarea bonului si apoi achitarea produselor livrate cu acest bon?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.

#2 mgabi

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1344 Postari:

Postat 26 June 2013 - 10:07 AM

Eu personal le consider avansuri.

Macar la sfarsit de luna ar trebui emisa o factura (catre "client magazin" de ex.) cu valoarea avansurilor incasate prin bonuri. Asta daca nu le bati pe casa ca sa apara la incasari.

Cand cineva foloseste bonul, bati pe casa plata cu tichete de ex. si inchizi avansul pe baza Z-ului.

#3 Lexiroxi

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2080 Postari:

Postat 26 June 2013 - 05:58 PM

Vezi postareaIon Ardeleanu, la 25 June 2013 - 04:03 PM, a spus:

Ideea e ca un cumparator achizitioneaza un asfel de bon si-l face cadou unei persoane care isi poate alege produsele dorite din magazin, urmand a -l folosi ca plata.Care sunt reglementarile legale?
Cum s-ar inregistra in contabilitate vanzarea bonului si apoi achitarea produselor livrate cu acest bon?
cf, Ordinului 3055/2009 bonurile valorice-voucherele se inregistreaza in contabilitate cu ajutorul contului 5328 - "Alte valori".
achizitie bonuri valorice
5328=401
consum bonuri valorice
302/428/624/625/626=5328
401=5121

pentru magazin:
5328=4111
pe baza de proces-verbal de predare-primire se trimit voucherele catre locatorul care le-a emis
461 = 5328
incasarea contravalorii
5121 = 461

#4 mgabi

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1344 Postari:

Postat 26 June 2013 - 06:12 PM

Lexi, eu am inteles ca nu sunt tichete cadou sau alt fel de tichete, ci este vorba de bonuri "emise" de magazinul care le "vinde". Altfel spus, tu te duci la magazin in august, dai 500 de lei, ei iti dau 2 cartoane de 250 de lei (dovada ca ai platit o suma si n-ai luat inca nimic de banii astia) si le dai copiilor tai in decembrie, de craciun. Ei se duc la acest magazin ,cumpara ce vor ei si predau cartonasul.

Eu le vad ca si avansuri, doar ca in loc de factura de avans, omului ii dau un carton frumos colorat.
Si consider ca trebuie sa colecteze si tva-ul de rigoare, ca la orice avans incasat.

Am mai vazut asemenea practici, iti da posibilitatea sa oferi cuiva un "cadou" pe care sa si-l cumpere singur (pentru cei care nu stiu ce sa aleaga) .. :))

Aceasta postare a fost editata de mgabi: 26 June 2013 - 06:14 PM

#5 Lexiroxi

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2080 Postari:

Postat 26 June 2013 - 06:42 PM

am inteles acum ce vrea si avand in vedere ca aceste bonuri valorice vor fi utilizate doar pentru achizitionarea de produse comercializate in magazinul propriu intradevar acestea nu se inregistreaza in contabilitate cu ajutorul contului 5328 - "Alte valori", ci sunt avansuri platite ptr. achizitie marfa- daca vine si cu BF si cu cartonul poate achizitiona ceva.....

#6 Ion Ardeleanu

Nou

• Members
  • Pip
  • 9 Postari:

Postat 05 July 2013 - 10:02 AM

Va multumesc pentru raspunsuri.

Similar Topics Collapse

1 useri citesc topicul

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL