Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
TVA respinsa la rambursare - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

TVA respinsa la rambursare

1 reply to this topic

#1 Scortzishoara

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 6 Postari:

Postat 26 July 2013 - 11:32 AM

Buna ziua,
Am si eu o nedumerire si va rog f multa sa ma ajutati, daca puteti. Acum cateva luni am cerut rambursare de TVA pentru suma de 845.349 iar in urma controlului s-a aprobat rambursare pentru 796.477 lei si tva respinsa la rambursare 48.872. In urma depunerii cererii de rambursare, tva solicitate pentru rambursare am trecut-o intr-un analitic pentru a fi evidentiata dinstinct adica:

4424.2 - TVA de recuperat cerut la rambursare = 4424.1- TVA de recuperat 845.349 lei (astfel sold 4424.1 = 0)
In urma raportului de inspectie eu as inregistra:

43XX = 4424.2 796.477 lei (compensare tva cu datoriile la buget)
635.1 = 4424.2 48.872 lei (chelt. nedeductibila)

Numai ca pe baza deciziei de impunere, suma de 48.872 reprezinta tva de plata rezultata in urma controlului si trebuie declarata ca atare in decontul de TVA pe randul 36.
Asta ar insemna 635.1 = 4423 48.872 in plus fata de inregistrarile de mai sus. Mie in aceasta situatie mi se pare o dublare a cheltuielii.

Daca puteti, luminati-ma si pe mine, va rog.
Multumesc

#2 mgabi

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1344 Postari:

Postat 26 July 2013 - 04:04 PM

Pai tu nu ai tva de plata ... ci ai scaderea totalului de tva-ului de recuperat!

Cum dumnezeu sa platesti , daca tu ai de fapt de recuperat! Tie trebuie doar sa-ti scada soldul din 4424 pana la valoarea aceptata la control.

In decont ai sa ai suma de recuperat din decontul anterior (aia mare) si ajustarea la deductibil cu minus (din tva-ul refuzat la plata).

Similar Topics Collapse

1 useri citesc topicul

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL