Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
drepturi autor 16% - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

drepturi autor 16%

2 replies to this topic

#1 raluca06

Nou

• Members
  • Pip
  • 9 Postari:

Postat 26 September 2013 - 01:20 PM

buna ziua,

Am o mare neclaritate in ceea ce priveste drepturile de autor si nu stiu cum sa calculez corect.

Am sunat la 2 administratii financiare si mi-au zis diferit .

Contract drepturi autor- impunere finala cu 16%- acest venit este singurul venit al colaboratorului.

Nu foloseste baza materiala a platitorului de venit.

Nu stiu sa calculez baza de calcul a contributiilor .

adica daca aceasta baza de calcul a contributiilor sociale este venitul brut sau daca baza de calcul a contributiilor este venitul brut - cota forfetara 20%.

Pentru impozit stiu ca se aplica 16% la venitul brut.

Va multumesc

#2 mgabi

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1344 Postari:

Postat 27 September 2013 - 11:37 AM

Venitul brut - cheltuiala deductibila 20%

Art.296^21
.....
(4) Pentru persoanele prevăzute la art.296^21 alin. (1) lit. f) (adica activitatile independente), baza de calcul al contribuțiilor sociale este venitul brut stabilit prin contractul încheiat între părți, diferența dintre venitul brut și cheltuiala deductibilă prevăzuta la art.50 (adica ch.deductibila 20%) venitul din asociere, valoarea comisioanelor sau onorariile stabilite potrivit legii în cazul expertizelor tehnice judiciare și extrajudiciare și orice alte venituri obținute, indiferent de denumirea acestora, pentru care se aplică reținerea la sursă a impozitului.

Aici ai o insiruire de baze de calcul, pentru ca se refera la foarte multe tipuri de activitati, dar trimiterea la cheltuiala deductibila de 20% este explicita!

#3 raluca06

Nou

• Members
  • Pip
  • 9 Postari:

Postat 27 September 2013 - 11:47 AM

multumesc mult de raspuns
asa am lucrat si eu , ideea e ca am sunat la doua administratii financiare diferite, una mi-a zis ca e venitul brut alta ca e venitul brut - cota forfetara.

Similar Topics Collapse

1 useri citesc topicul

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL