Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
INDEMNIZATIE CLAUZA NECONCURENTA - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

INDEMNIZATIE CLAUZA NECONCURENTA

12 replies to this topic

#1 ALEXIA

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 22 Postari:

Postat 17 June 2005 - 12:23 PM

Buna ziua!
As dori sa stiu daca aceasta indemnizatie se plateste numai dupa ce inceteaza contractul de munca. Daca o pot acorda in timpul perioadei de angajare se impoziteaza ca orice salariu sau e scutita de anumite impozite.
Multumesc mult

#2 LuizaM

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 762 Postari:
  • Interests:Contabilitate-fiscalitate

Postat 17 June 2005 - 12:46 PM

Nu ai cum sa platesti ceva dupa ce inceteaza contractul de munca. Nu mai ai trecuta persoana pe statul de plata. Aceasta indemnizatie se plateste lunar (daca este mentionata in ctr de munca) si eu consider ca este o indemnizatie permanenta si trebuiesc platite toate contributiile.

Puterea observatiei clare este denumita cinism de cei care nu o poseda

#3 ralsera

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 309 Postari:

Postat 17 June 2005 - 01:11 PM

o treci in noile contracte de munca daca nu ai perioada de proba, daca ai faci act aditional la contact si-l inregistrezi la itm dupa ce se termina perioada de proba.din codul muncii , eu am inteles ca suma se plateste atat in timpul angajarii , cat si dupa, daca este prevazut expres in acest contract.la fel procedezi si cu vechile contracte ; act aditional si decizie
serafimescu

#4 ralsera

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 309 Postari:

Postat 17 June 2005 - 01:13 PM

si am uitat: am platit lunar toate contributiile , adaugand suma respectiva la salariul de baza
serafimescu

#5 LuizaM

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 762 Postari:
  • Interests:Contabilitate-fiscalitate

Postat 17 June 2005 - 01:15 PM

Probabil ca sunt nebuna dar nu inteleg. Cum poti plati ceva dupa ce omul pleaca... :shock:
Puterea observatiei clare este denumita cinism de cei care nu o poseda

#6 ALEXIA

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 22 Postari:

Postat 17 June 2005 - 01:30 PM

Multumesc mult pt raspunsuri
eu azi am citit despre acesta clauza in Ziarul Financiar si acolo spun ca este "cel putin 50% din media veniturilor salariale din ultimele 6 luni anterioare datei incetarii contractului individual de munca" . De aceea am crezut ca se acorda dupa incetarea contractului de munca.

#7 ralsera

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 309 Postari:

Postat 17 June 2005 - 02:00 PM

cred ca singura problema e ca nu ai citit cu atentie codul muncii: perioada este de 6 luni ptr.functiile de executie si de 2 ani ptr. functiile de conducere
serafimescu

#8 ALEXIA

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 22 Postari:

Postat 17 June 2005 - 02:31 PM

ralsera, nu inteleg la ce te referi. Eu vorbeam de modalitatea de calcul: 50% din media pe 6 luni anterioare incetarii contractului.

#9 ralsera

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 309 Postari:

Postat 17 June 2005 - 02:41 PM

ma refeream la faptul ca se acorda si dupa ce inceteaza contractul individual de munca , iar perioadele acelea sunt mentionate in codul muncii
serafimescu

#10 ALEXIA

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 22 Postari:

Postat 17 June 2005 - 03:11 PM

multumesc.

#11 lex

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 29 Postari:

Postat 30 August 2006 - 10:23 AM

Vezi postarearalsera, la Jun 17 2005, 02:41 PM, a spus:

ma refeream la faptul ca se acorda si dupa ce inceteaza contractul individual de munca , iar perioadele acelea sunt mentionate in codul muncii

cum adica se acorda si dupa incetarea CIM?? adica si in timpul si dupa?? pai eu intelesesem ca doar dupa. cum e pana la urma?

Aceasta postare a fost editata de lex: 30 August 2006 - 10:23 AM

#12 lex

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 29 Postari:

Postat 31 August 2006 - 08:32 AM

este cineva pe aici care primeste indemnizatie de neconcurenta. as vrea sa stiu cum se procedeaza. eu am clauza in contract valabila pe 2 ani si mi-am dat demisia si acum mi-e frica sa nu faca seful ceva sa nu mi-o dea. mentionez ca seful meu este un mare bou si se uita urat la mine de cand mi-am dat demisia ca cum am indraznit sa-i dau in termen legal si sa nu il anunt cu doua luni inainte cand m-a intrebat daca intentionez sa plec..bla bla. idea este ca va face orice sa-mi faca probleme si sa nu imi dea dreptul, adica indemnizatia de neconcurenta.
pot sa ii cer o declaratie in care sa-mi scri exact cat trebuie sa primesc si in ce zi a lunii imi va ba banii? in cazul in care refuza sa mii dea eu ce pot face? cui ma adresez cu o plangere?

#13 andreea

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 580 Postari:
  • Interests:Literatura, muzica, computere, masini....toate in egala masura.

Postat 31 August 2006 - 09:42 AM

clauza de neconcurenta se acorda atat in perioada in care activezi la firma X cat si dupa, pe perioada stipulata in contractul de munca sau in contractul de neconcurenta. da, se considera la fel ca orice drept salarial si se impoziteaza la fel ca si salariul.
daca ai stipulat in contract ca ti se plateste inca 6 luni dupa ce pleci din firma, at in ziua de lichidare a salariului trebuie sa primesti acest drept banesc.
solutii exista intotdeauna: te duci frumos la ITM cu contractul in mana si faci plangere ca nu ti s-au platit drepturile banesti cuvenite.

Similar Topics Collapse

3 useri citesc topicul

0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL