Va rog luminati-ma in urmatoarea problema: administratorul firmei a hotarat sa li se deconteze angajatilor c/v achizitiei unor telefoane care trebuie sa aiba o aplicatie informatica folosita in munca angajatilor si fara de care nu pot sa isi exercite munca; a facut fiecare cate o cerere spre decontare si au anexat copie dupa factura pt telefon (factura e facuta pe fiecare angajat in parte). Acum eu nu stiu cum ar fi mai bine sa procedez pentru banii acordati, sa ii consider avantaje in natura acordate salariatilor, doar ca nu stiu cum sa ii inregistrez contabil, valoarea telefoanelor, in modul cum a hotarat administratorul sa faca. Initial i-am sugerat administratorului sa fie facuta o factura pe firma pentru toate telefoanele doar ca el a zis ca vrea sa le ramana angajatilor- le-a considerat ca un premiu pt munca fiecaruia.
Va rog spuneti-mi cum ar fi cel mai bine sa procedez!!
Sa le consider venituri din salarii si se impoziteza cu 16% si retin si contributiile aferente salariilor?! S-au doar impozitate cu 16% ? S-au aplic prevederile de mai jos:
"Norme metodologice: ART. 55 al.4 e)
84. Nu sunt venituri impozabile:
- contravaloarea echipamentelor tehnice primite de angajat sub formă de aparatură, dispozitive, unelte, alte mijloace asemănătoare, necesare în procesul muncii;" ?!?!
si atunci trec c/v telefoanelor doar la rest de plata pe fluturasul de salariu?!!?
Pt a trece pe statul de plata c/v telefoanelor este nevoie de dispozitie din partea administratorului s-au este destul aprobarea cererilor de decontare?!
Multumesc anticipat!
PS: sunt incepatoare si de asta este mai bine sa intreb pe cei mai experimentati sa nu gresesc; multumesc pt rabdare si timpul acordat!