Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
retragere dividende 457 din 531? - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

- - - - -

retragere dividende 457 din 531?

3 replies to this topic

#1 LUMY27

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 11 November 2014 - 11:57 AM

Buna!

sunt noua atat pe forum cat si in cele contabile ( adica am facut acum 10 ani un semestru la facultate...si cam acolo s-au oprit studiile mele contabile :) )....asa ca va rog sa nu aruncati cu pietre !!!!

sotul meu are o firma SRL si m-am gandit sa-mi arunc un ochi pe balanta pe septembrie si as avea niste nelamuriri :
1. pe contul 117 am debit ....... RON (pierdere)
2. pe contul 457 am credit (dividende de ridicat aferent 2013)
3. pe 531 casa am debit.....RON.

Am rugamintea sa-mi explicati cum pot sa am pierdere si bani in casa in acelasi timp si daca pot sa retrag dividende de pe 531, facand o dispozitie de plata .

chiar daca intreb o tampenie, sper totusi sa-mi raspunda cineva.

Multumesc,

#2 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 11 November 2014 - 03:14 PM

.. aia cu pietrele aruncate a fost o gluma, nu-i asa ? :biggrin2: ca n-am vazut ghimele p-acolo ...
un fost coleg al nostru, mare "pisicher" spunea sa nu dam cu "oo" ...

si raspunsurile :

- desi ai (avut) pierdere (debit 117) puteai (poti) avea nr. in caserie/ banca daca nu ti-ai achitat datoriile (fz., salarii, taxe si impozite, etc...);
nasterea tuturor acestor datorii s-a produs simultan cu aparitia cheltuielilor aferente, iar chelt. fiind mai mari decat veniturile, au dus la pierderea pe care o vezi in 117 (pt anii trecuti) sau 121 (pt anul curent)
- in principiu, desigur ca poti retrage dividende din caserie, cu DPC, dar ceva e neclar in balanta, asa ca te rog sa ne spui cum de ai dividende de ridicat pt anul 2013 (adica ai avut profit in 2013 si acesta s-a repartizat pe dividende) dar, in acelasi timp, ai si pierdere neacoperita din anii precedenti, desi este interzis a se face repartizarea profitului pe dividende inainte de a se acoperi pierderile anilor dinainte.

#3 LUMY27

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 11 November 2014 - 04:07 PM

:) parca eu stiu.....
dupa cum spuneam....sunt si spanche de un ochi :) ....
pe 117 sold creditor si 121 sold debitor ...m-am uitat eu stramb. anul trecut am inchis pe profit...la fel va fi si anul acesta pentru ca vom avea incasari mai mari in decembrie....care vor depasi cu mult pierderea acumulata pana acum.

de ex : daca in casa am 30.000 RON si eu am de ridicat in 457 dividende 2013 de 80.000 ron...iar pana in dec mai adun in casa 50.000 RON....pot eu sa fac dispozitie de plata in decembrie pentru toata suma de dividende ( ca oricum platesc impozitul in ian pe toata suma) sau nu am voie ? trebuie sa scot partial luna asta si restul in decembrie ?

multumesc mult de tot pentru raspunsuri!

#4 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 12 November 2014 - 11:04 AM

ct. 117 in sold creditor inseamna profit nerepartizat, cu ala ce faceti ??
da, puteti sa ridicati dividendele din ct. 457, dar atentie : daca aveti in sold 80.000 lei aferent anului 2013, numerar veti ridica mai putin cu impozitul pe venit de 16% !! adica 80.000 x 16% = 12.800 lei, deci veti incasa doar 67.200 lei.
pai, ce credeati ? ca statul roman se multumeste doar cu impozitul pe profit ?? mai impoziteaza si dividendele inca o data, ce daca ele provin din profitul deja impozitat ... c-asa-i in "tenis" ... :sad: va impoziteaza si ca firma si ca pers. fizica !

singura pbl. care putea sa apara ar fi cea legata de legea 656/2002 (legea spalarii banilor) ref. la plati in echivalent > de 15.000 euro facute catre pers. fizice, iar ca sa evitati decl. la ONPCSB ati putea incasa fractionat, in 2 zile diferite (sfatul meu e s-o faceti la distanta de minim cateva zile intre ele).
daca veti ridica toata suma in o singura plata, aveti obligatia de a raporta aceasta operatiune la Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor, in cel mult 10 zile lucratoare de la data platii (art. 3 alin. 6, art. 8 lit. k si art. 15 din Legea 656/2002).
in baza acestor raportari, Oficiul poate decide analizarea tranzactiei, in masura in care o considera suspecta.

Similar Topics Collapse

13 useri citesc topicul

0 membri, 13 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL