Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Imobilizari financiare cedate - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

Imobilizari financiare cedate

4 replies to this topic

#1 IoanaTR

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 16 Postari:

Postat 09 February 2015 - 01:15 PM

Buna ziua,

Firma noastra a detinut 45% din partile sociale ale unui srl din Germania 7250 euro. Deoarece firma a inregistrat pierdere si s-a desfiintat, partile sociale au fost cedate pentru suma de 1 euro. Va rog sa ma ajutati cu deductibilitatea acestor cheltuieli. Se inregistreaza pe contul 6641? Nu am reusit sa imi dau seama daca sunt cheltuieli deductibile sau nu la calculul impozitului pe profit. Exista vreun loc in cod unde se specifica clar acest lucru?

%=263 7250
6641 7249
461 1

Multumesc frumos!

#2 IoanaTR

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 16 Postari:

Postat 10 February 2015 - 10:57 AM

Ma ajuta cineva?
:wacko: :unsure:

Ce parere aveti?
http://infotva.manag...ipare-8001.html

#3 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 10 February 2015 - 12:29 PM

inreg. contabila mi se pare corecta !

cat priveste deductibilitatea, incepand cu 2014 eu cred ca aceste chelt. nu mai sunt deductibile in conditiile art. 20, lit. e).

CF 2014:

venituri NEimpozabile

art. 20, lit. e) :
e) veniturile din vânzarea/cesionarea titlurilor de participare deţinute la o persoană juridică română sau la o persoană juridică străină situată într-un stat cu care România are încheiată o convenţie de evitare a dublei impuneri, dacă la data vânzării/cesionării inclusiv contribuabilul deţine pe o perioadă neîntreruptă de un an minimum 10% din capitalul social al persoanei juridice la care are titlurile de participare. Nu intră sub incidenţa acestor prevederi veniturile din vânzarea/cesionarea titlurilor de participare deţinute la o persoană juridică română de o persoană juridică rezidentă într-un stat cu care România nu are încheiată convenţie de evitare a dublei impuneri;
................................................
si chelt. nedeductibile

21, alin. 4), lit. i)

i) cheltuielile aferente veniturilor neimpozabile, cu excepţia celor prevăzute la art. 20 lit. c)

#4 IoanaTR

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 16 Postari:

Postat 10 February 2015 - 03:30 PM

Asa se pare. Multumesc mult Otilia!

#5 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari: