#1
Postat 21 February 2015 - 12:30 PM
#2
Postat 22 February 2015 - 10:08 AM
In mod normal nu prea poti lucra cu unitate de masura "cutii", pentru ca aceste cutii pot fi de gramaje diferite, azi iei mici, maine iei mari , etc.
Evidenta se tine in kg (de ex.) si tot ce vine la cutii/pachet se transforma. Asa ar fi cel mai bine.
Trebuie recalculat pretul de pe factura si calculat pe kg , daca programul nu accepta unitate de masura de echivalenta.
#3
Postat 22 February 2015 - 11:59 AM
Se face NIR-ul pe noile unitati de masura si se da contabilei. Daca pe facura mazarea..etc este la cut. Se trece pe NIR transfomata unitatea de masura pe kg respectandu-se preturile adica sa cada NIR-ul cu suma toala din factura. Alta solutie nu vad.
#4
Postat 23 February 2015 - 11:20 AM
mgabi, la 22 February 2015 - 10:08 AM, a spus:
Ai spus bine, in actele tale (inventar, nir, fise de magazie, bonuri de consum, etc) nu exista decat KG. Cutiile "dispar".
Vei avea cutii doar pe factura de la furnizor, care trebuie sa corespunda valoric pe pozitiile respective cu nir-ul dupa transformarea unitatii de masura.
Contabila va opera actele pe care le trimiti. Daca trimiti nir in KG, va opera in KG. Iar fisele de magazie vor fi intocmite in KG.
#5
Postat 23 February 2015 - 12:47 PM
#6
Postat 19 July 2015 - 09:23 AM
Un restaurant din Eforie tine contabilitatea global valoric. Marfa întrata in bar o inregistreaza in NIR cu amănuntul la prețul de vanzare. Marfa din bucatarie o inregistreaza cu amănuntul in proportie de 100%( ceafa o cumpara cu prețul de 10 lei, o înmulțește cu doi ii adauga TVA si ii afla prețul cu amănuntul). La toata marfa intrata in bucatarie ii aplica prețul cu amănuntul de la morcov pana la piper. La sfarsitul lunii se scade global valoric cu toata marfa intrata, nu lucreaza cu retetare, patronul motivează ca el nu face producție, nu este patiserie sau cofetărie. Incepand cu luna IUNIE 2015 te apuca rasul. Patronul constata ca vânzarile sunt mari fata de intrările de marfa. Cum sa nu fie. Acum bate totul pe casa. Daca tu faci intrare la ceafa cu 20 de lei in acte si pe casa de marcat o vinzi cu adaos de 350% unde vei ajunge. Asta la toate produsele intrate in bucatarie. In luna IULIE 2015 ajungi sa vinzi "ceafa pe care nu o ai". Mergea sa dublezi marfa din bucatarie cand nu bateai totul pe casa de marcat, lucrai la negru. Eu daca i-am spus nu a priceput, nici macar cei din contabilitate. Eu am facut NIR-ul fara adaos la marfa din bucatarie am crezut ca are retetare in contabilitate. Cei din contabilitate, patronul cand au observat ca am facut NIR-ul fara adaos in bucatarie au sarit de "cur" in sus ca nu am facut bine ca am gresit NIR-ul, ca trbuia sa dublez marfa din bucatarie si sa fac intrarea la pret cu amănuntul. Le-am spus ca NIR-ul nu este gresit mai fac o rubrica si gata. Ce tevatura. Degeaba am motivat ca asa ceva nu se poate este o aberație.
CE PĂRERE AVETI!
PS. Patronul a lucrat la IHR Eforie pe vremea "răposatului" economist.
#7
Postat 19 July 2015 - 09:54 AM
Dupa ce am mai facut o rubrica la NIR si am scris prețul cu amănuntul am facut inca un raport de gestiune separat pe bucatarie. Cei din contabilitate se mirau ca am mai facut inca unul. Le-am explicat ca barul si bucătăria sunt gestiuni separate, nu merg amandoua pe acelasi raport de gestiune. Este corect cum am procedat!!!???
Similar Topics
2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi