Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Constructie in acte contabile - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

Constructie in acte contabile

4 replies to this topic

#1 newv

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 8 Postari:

Postat 22 June 2015 - 09:04 PM

Buna seara! Seful meu a inchiriat o spalatorie auto si ulterior a preluat si firma. Dupa cateva luni a renuntat la inchiriere si a plecat cu firma. Pe aceasta firma a fost inregistrata contructia spalatoriei. Cei care au ramas cu spalatoria vor factura pentru constructia aflata acum pe firma noastra. Este posibil asa ceva? Daca da,eu cum o voi inregistra?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri. Sunt la inceput de drum in '' ale contabilitatii ''si sincer...m-am blocat :(

#2 mgabi

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1344 Postari:

Postat 23 June 2015 - 09:23 AM

Deci spalatoria (si activitatea si spatiul) au trecut la voi, cu tot cu societate.

Cei care au acum spalatoria sa inteleg ca si-au facut alta societate? Sau cum?
Daca da, ce factureaza (ce scrie pe facturi) "pentru constructia voastra" ?

Sincer, n-am inteles nimic :huh:

#3 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 23 June 2015 - 05:44 PM

nici eu nu sunt sigura ce s-a intamplat cu acea spalatorie; cert e ca altcineva a ramas cu ea ... dar sub ce forma ? :blink2:

mai, ... oameni buni.... zau asa ...
exprimati-va clar ca sa pricepem fara dubiu cum stau lucrurile si sa va putem ajuta in cunostinta de cauza; altfel, fie nu stim ce sa va zicem, fie va dam solutii aiurea/ pe ghicite.

#4 newv

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 8 Postari:

Postat 23 July 2015 - 11:15 PM

Buna seara,

Imi cer scuze ca raspund abia acum..

Sper sa reusesc acum :( ..incerc : a fost inchiriata o spalatorie auto (hala si utilajele pentru a presta servicii);ulterior chiriasul a conevit cu proprietarul sa-i cedeze si firma cu care activa inainte proprietarul. Chiriasul a devenit unic asociat. Dupa 3-4 luni chiriasul a renuntat la spatiu,insa a ramas cu firma. Pe aceasta firma au fost inregistrate toate cheltuielile cu constructia halei in momentul constructiei de proprietar. Acum proprietarul si-a facut o noua firma cu care sa activeze si doreste sa i se factureze hala (el a ramas cu spatiul lui de drept,cu hala si utilajele)...

Am incercat sa explic...asa cum am inteles si eu (

Multumesc

#5 mgabi

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1344 Postari:

Postat 25 July 2015 - 07:46 PM

Hai sa vedem daca am inteles:

Constructie a fost proprietatea firmei. Firma (SC-ul) a fost vanduta. In consecinta si constructia a fost vanduta odata cu firma pentru ca este in patrimoniul firmei.

Acolo voi incurcati al naibi notiunile de proprietar/societate/asociat/chirias ... etc.

Proprietarul constructiei este persoana (fizica sau juridica) careia actele ii confera titlul de proprietate. Dupa cate inteleg proprietarul constructiei este societatea initiala, cea care s-a plimbat de la un patron la altul. In acest caz administratorul poate sa vanda constructia cui vrea si cand vrea. Se intocmeste factura, contract, te plimbi pe la notariat, administratie etc... ca la orice vanzare de imobil.

PS: Pentru societate, este o vanzare de mijloc fix.

Similar Topics Collapse

4 useri citesc topicul

0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL