Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
D394 - topic 2016 - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 3

Salt la continut


D394 - topic 2016


72 replies to this topic

#41 georgyc

    Membru junior

  • Members
  • Pip
  • 93 Postari:
  • Gender:Male
  • Location:Ploiesti

Postat 18 August 2016 - 07:36 PM

1) Daca tot au avut atata timp sa o faca, de ce mai are inca atatea erori, si au aparut 7 modificari in mai putin de atatea zile?
2) Daca tot pot verifica daca un CUI este valid sau nu, de ce nu pot completa automat si denumirea furnizorului pe acel CUI? (daca tot fac o treaba, sa o faca pana la capat macar)
3) Daca in versiunea veche exista o baza de date cu partenerii introdusi anterior, de ce nu au pastrat-o si aici? Trebuie sa stau sa adaug luna viitoare iar denumirile furnizorilor? De parca n-ar fi deja destul de mare.
4) Daca tot au facut unele campuri care apar/dispar, de ce nu le-au facut sa dispara la introducerea unor informatii simple (ca oricum asta vor completa 90% din contribuabili), si sa nu fie doar 5 introduceri pe pagina (pe cea veche macar intrau 12 parca) ca sa nu printam zeci de pagini aiurea (cu doar 20 cifre pe pagina)?
5) Si ar mai fi, dar de ce inca ma chinui sa-mi pun atatea intrebari ca prostul?



#42 jullia_nana

    Membru junior

  • Members
  • Pip
  • 35 Postari:
  • Gender:Female
  • Location:Targu Mures

Postat 18 August 2016 - 07:55 PM

Sa inteleg ca nu exista cale de import date de nicaieri??trebuie introduse manual toate datele? Asa ceva nu e normal.... ce ne facem cei care au sute sau mii de furnizori si clienti???




#43 1vlad

    Membru junior

  • Members
  • Pip
  • 13 Postari:

Postat 19 August 2016 - 07:41 AM

Poti sa folosesti export/import de date din PDF reader. Doar ca sunt XML (cu rigorile specifice XML).

Aceasta postare a fost editata de 1vlad: 19 August 2016 - 07:41 AM




#44 jullia_nana

    Membru junior

  • Members
  • Pip
  • 35 Postari:
  • Gender:Female
  • Location:Targu Mures

Postat 19 August 2016 - 12:05 PM

Dar nu au instructiuni nici pentru formatul XML..... Sub ce format trebuie sa l creez, ca sa-l pot importa? La declaratiile precedente, au dat instructiuni despre formatul fisierului txt pe care l puteam importa..... acum...nu apare nimic... :(



#45 mgabi

    Membru activ

  • Members
  • PipPipPip
  • 1282 Postari:
  • Gender:Female

Postat 19 August 2016 - 09:23 PM

Faci cum ti-a spus @1vlad:

Faci export, te uiti cum arata datele din fisier si apoi "construiesti" un fisier cu datele care te intereaza EXACT in formatul in care apar in fisierul exportat.

Si tot dupa cum ti-a spus, un XML este pe niveluri, are o structura clara pe care trebuie sa o respecti si este mult mai dificil de folosit in comparatie cu fisirele text (tocmai pentru ca este multi-nivel).

Le-am ridicat si eu problema si au raspuns ca nu au plan un buton de import, pentru ca cei care au multe date folosesc un program de conta si n-au nevoie sa importe manual.



#46 gabrielap

    Nou

  • Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 23 August 2016 - 10:30 AM

Buna ziua!
Eu am alta problema: merge foarte bine pana la Lista operatiunilor taxabile. Ma lasa sa aleg 1. Persoane impozabile inregistrate in scopuri de TVA in Romania si de acolo nu ma mai lasa sa completez nimic.
Putin ajutor, va rog!



#47 mgabi

    Membru activ

  • Members
  • PipPipPip
  • 1282 Postari:
  • Gender:Female

Postat 23 August 2016 - 03:27 PM

N-am intalnit asemenea probleme. Ce inseamna ca nu te lasa sa mai introduci nimic?
Dai clic pe o casuta si nu poti scrie nimic in ea? Poti alege cota de tva de exemplu?



#48 gabrielap

    Nou

  • Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 23 August 2016 - 05:25 PM

Buna ziua!
Am instalat o versiune mai noua de Adobe si acum merge.
Va multumesc mult!



#49 Otilia Alupei

    Membru senior

  • Global Moderators
  • PipPipPipPipPipPip
  • 14154 Postari:
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 24 August 2016 - 01:28 PM

multumim pt solutia impartasita, e bine de stiut ca o actualizare Adobe poate rezolva unele pbl. cu completarea D394 ! :smile:



#50 christa_anda

    Membru junior

  • Members
  • Pip
  • 187 Postari:
  • Gender:Female
  • Location:bistrita

Postat 29 August 2016 - 09:35 PM

Facturile simplificate trebuie sa apara sau nu in 394?



#51 mgabi

    Membru activ

  • Members
  • PipPipPip
  • 1282 Postari:
  • Gender:Female

Postat 30 August 2016 - 08:30 AM

Depinde la care te referi ... achizitie sau livrare, cu codul clientului sau fara...

Din octombrie se vor trece (doar ca sume totale, nu desfarurat pe cif-uri):
-achizitiile cu FS care au codul clientului pe ele, separat pe furnizori cu regim standard si furnizori cu regim de tva la incasare.
-livrarile/prestarile cu FS care au codul pe ele
-livrarile/prestarile cu FS care nu au codul pe ele

Primele 2 cazuri nu cred ca vor exista la multi (n-am vazut pana acum niciodata asa ceva), ultima insa va fi completata de toti cei care emit/folosesc FS (bilete cu valoare fixa in special)



#52 kmkz

    Membru junior

  • Members
  • Pip
  • 389 Postari:
  • Gender:Not Telling

Postat 30 August 2016 - 10:11 AM

Fan Courier emite facturi simplificate cu codul fiscal al beneficiarului (bine, daca are chef agentul sa le scrie).
Alte facturi simplificate cu cod fiscal n-am vazut nici eu.



#53 christa_anda

    Membru junior

  • Members
  • Pip
  • 187 Postari:
  • Gender:Female
  • Location:bistrita

Postat 30 August 2016 - 03:56 PM

Din oct am inteles dar intrebam de modelul actual de declaratie...cea valabila in per iul-sept

Nu se declara - corect?



#54 mihaci

    Membru junior

  • Members
  • Pip
  • 463 Postari:
  • Location:Bucuresti

Postat 30 August 2016 - 04:05 PM

Declaratia 394 se depune astazi doar de platitorii de TVA lunar, pentru luna iulie, da? Platitorii de TVA trimestrial nu depun azi D394, adevarat? Multumesc



#55 cristina5859

    Membru activ

  • Members
  • PipPipPip
  • 1144 Postari:
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 31 August 2016 - 06:59 AM

Vezi postareamihaci, la 30 August 2016 - 04:05 PM, a spus:

Declaratia 394 se depune astazi doar de platitorii de TVA lunar, pentru luna iulie, da? Platitorii de TVA trimestrial nu depun azi D394, adevarat? Multumesc

Da, ei depun pana la 30 octombrie

Vezi postareachrista_anda, la 29 August 2016 - 09:35 PM, a spus:

Facturile simplificate trebuie sa apara sau nu in 394?

Facturile simplificate se vor declara incepand cu luna octombrie, acum se declara doar cartusele A - C
Imaginatia este mai importanta decat cunoasterea. Cunoasterea este limitata, imaginatia inconjoara lumea .



#56 cosmin0304

    Membru junior

  • Members
  • Pip
  • 395 Postari:
  • Gender:Male

Postat 01 November 2016 - 02:00 PM

buna.
legat de completarea minunatei declaratii 394
la punctul I7. In situatia in care ati desfasurat, in perioada de raportare, activitati dintre cele inscrise in lista veti selecta activitatea corespunzatoare si veti inscrie valoarea livrarilor/prestarilor, precum si TVA aferenta
este trecut cod caen 1071 - cofetarie si produse de patiserie
de fapt codul caen 1071 (CAEN Rev.2) este Fabricarea painii; fabricarea prajiturilor si a produselor proaspete de patiserie.
in cazul unei brutarii in aceasta sectiune completam doar veniturile din livrari produse patiserie, in conditiile in care eu desfasor inteaga activitate sub incidenta caen 1071 ?
programele informatice daca ai setat la date firma caen 1071 vor duce in aceasta sectiune toate veniturile



#57 mgabi

    Membru activ

  • Members
  • PipPipPip
  • 1282 Postari:
  • Gender:Female

Postat 01 November 2016 - 05:10 PM

Depinde de program :)) ... probabil vor modifica.

Si, da, declari in sectiunea resp. doar veniturile din patiserie.



#58 kmkz

    Membru junior

  • Members
  • Pip
  • 389 Postari:
  • Gender:Not Telling

Postat 01 November 2016 - 09:21 PM

Asemanator e la 4520 Intretinerea si repararea autovehiculelor unde se declara, de fapt, doar Spalatorie auto. Te crucesti.



#59 mgabi

    Membru activ

  • Members
  • PipPipPip
  • 1282 Postari:
  • Gender:Female

Postat 02 November 2016 - 02:33 PM

Codurile acelea sunt niste codificari de activitati, nu sunt coduri caen (doar seamana cu ele, vezi 812 sau 55102).
Au codificat activitatile pornind de la codul caen (proasta idee, mai mult su incurcat lumea!)

In D394 se declara veniturile obtinute din anumite tipuri de activitati desfasurate, pe cote si pe caprarii.



#60 Otilia Alupei

    Membru senior

  • Global Moderators
  • PipPipPipPipPipPip
  • 14154 Postari:
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 02 November 2016 - 02:36 PM

dupa parerea mea, codificarile astea au doar scop statistic.






Similar Topics Collapse

1 useri citesc topicul

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL