Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Factura participare la conferinta - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

- - - - -

Factura participare la conferinta

5 replies to this topic

#1 Andy 1

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 31 Postari:

Postat 29 January 2016 - 09:39 AM

Buna ziua,
va rog sa-mi spuneti daca pot inregistra in contabilitatea unei firma o factura adusa de un angajat de participare la o conferinta care nu are legatura cu activitatea firmei? Eventual se poate recunoaste ca si cheltuiala fara a fi deductibil la calculul impozitului pe profit?
Va multumesc!

#2 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 01 February 2016 - 11:47 AM

cf. CF 2016, art. 25(1) sunt cheltuieli deductibile numai acelea care sunt efectuate in scopul desfasurarii activitatii economice a contribuabilului.

ART. 25 - Cheltuieli
(1) Pentru determinarea rezultatului fiscal sunt considerate cheltuieli deductibile cheltuielile efectuate în scopul desfăşurării activităţii economice, inclusiv cele reglementate prin acte normative în vigoare, precum şi taxele de înscriere, cotizaţiile şi contribuţiile datorate către camerele de comerţ şi industrie, organizaţiile patronale şi organizaţiile sindicale.

cum participarea la o conferinta care nu are legatura cu activitatea firmei nu va avea ca beneficiu obtinerea de venituri viitoare pt firma in cauza si nici nu va ajuta la desf. activ. economice a acesteia, parerea mea este ca daca chelt. in discutie va fi decontata atunci ea reprez. strict un avantaj in natura acordat salariatului si trebuie impozitat ca atare (ca un venit salarial).
sunt aproape sigura ca daca o vei deconta si inreg. ca o chelt. neded., la primul control ea va fi reconsiderata ca avantaj in natura pt. salariat.

#3 Andy 1

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 31 Postari:

Postat 02 February 2016 - 12:19 PM

Multumesc pentru raspuns,
am inregistrat pe 623 nedeductibil dar nu m-am gandit ca ar putea fi considerat un avantaj de natura salariala.
Voi fi mult mai atent pe viitor.
Cu respect!

#4 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 02 February 2016 - 12:28 PM

Andy, asta nu e protocol ... si exista pericolul real de a fi reconsirata chelt. ca un avantaj salarial, dar poate nu-ti gaseste tocmai asta la control.
cf. CF, chelt. de protocol reprezinta numai acele chelt. ocazionate de acordarea unor cadouri, tratatii si mese partenerilor de afaceri, efectuate in scopul afacerii !! ... ceea ce nu e cazul la tine, oricat ai vrea.

ca sa fii in siguranta, profesional vb., te sfatuiesc sa stornezi chelt. din 623 si s-o inreg. ca venit salarial al persoanei resp.

#5 Andy 1

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 31 Postari:

Postat 02 February 2016 - 03:08 PM

Multumesc!
am sa accept sfatul dumneavoastra.

#6 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 03 February 2016 - 01:14 PM

ar fi f bine pt tine ! :smile: in contabilitate raspund persoanele vinovate, adica cine a inreg. gresit.
desigur ca poti sa risti si sa le lasi asa fiindca controlul poate sa nu vina 6 ani de-acum inainte si oricum el se face prin sondaj si poate nu te nimereste chiar acolo...
dar daca te nimereste ?

Similar Topics Collapse

3 useri citesc topicul

0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL