←  Impozitare - VENIT

Forum 100% contabilitate - Conta.ro

»

impozit micro sau profit

-ina-'s Photo -ina- 12 Jan 2018

Buna,
Momentan sunt platitor impozit profit cumai mult de 20% din CA din consultanta. sunt obligata sa trec la impozit pe venit micro sau pot sa raman asa?
Multumesc
Raspuns

Otilia Alupei's Photo Otilia Alupei 12 Jan 2018

http://www.conta.ro/...inderilor-2018/

Articolul 47 Definiţia microîntreprinderii

(1) În sensul prezentului titlu, o microîntreprindere este o persoană juridică română care îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii, la data de 31 decembrie a anului fiscal precedent:
a) a realizat venituri, altele decât cele obţinute din desfăşurarea activităţilor, prevăzute la art. 48 alin. (6); ABROGAT !

b) a realizat venituri, altele decât cele din consultanţă şi management, în proporţie de peste 80% din veniturile totale; ABROGAT !

c) a realizat venituri care nu au depăşit echivalentul în lei a 500.000 euro. Cursul de schimb pentru determinarea echivalentului în euro este cel valabil la închiderea exerciţiului financiar în care s-au înregistrat veniturile; MODIFICAT !
c) a realizat venituri care nu au depăşit echivalentul în lei a 1.000.000 euro. Cursul de schimb pentru determinarea echivalentului în euro este cel valabil la închiderea exerciţiului financiar în care s-au înregistrat veniturile;

d) capitalul social al acesteia este deţinut de persoane, altele decât statul şi unităţile administrativ-teritoriale;

e) nu se află în dizolvare, urmată de lichidare, înregistrată în registrul comerţului sau la instanţele judecătoreşti, potrivit legii.
________________________________________________________________

In concluzie, nu mai are importanta cota veniturilor din consultanta si management. Trebuie sa treci la micro.
Raspuns