←  ALTE PROBLEME CONTABILE

Forum 100% contabilitate - Conta.ro

»

Achizitie din piata UE/nonUE

Egial's Photo Egial 13 Jan 2018

Am un client care doreste sa achizitioneze piese de schimb (second) din Anglia, de la piata, deci nu poate primi factura, chitanta etc, pe care doreste sa le aduca sa le vanda in tara, RO. De ce acte are nevoie la vama pentru a justifica achizitia si cum poate introduce piesele in tara, pentru a le putea vinde mai departe prin SRL?
Raspuns

Otilia Alupei's Photo Otilia Alupei 13 Jan 2018

Daca nu are factura/ alt document de provenienta care sa reflecte tranzactia directa cu firma personala, atunci poate introduce marfa in tara numai ca PF, caz in care trebuie sa indeplineasca doar conditiile aferente unei PF.
Cele mai bune explicatii cred ca le poti obtine chiar la vama.
Raspuns

Egial's Photo Egial 14 Jan 2018

Inteleg...ideea e ca el vrea sa faca treaba asta a la long si pentru cantitati mari de piese. Adica nu vine doar odata, isi aduce piesele si gata. In tara vrea se le vanda mai departe, prin SRL-ul propriu.
Raspuns

Otilia Alupei's Photo Otilia Alupei 15 Jan 2018

Am inteles, dar tot nu am alta varianta si reinnoiesc sfatul de a te adresa Directiei Vamilor. Nu ai de ce te teme fiindca patronul dovedeste astfel ca chiar vrea sa lucreze legal. In plus, de acolo vei primi cele mai exacte informatii - adica cele de la sursa directa.

Spor mare ! :smile:
Raspuns

Egial's Photo Egial 15 Jan 2018

Ok, multumesc mult!
Raspuns

Otilia Alupei's Photo Otilia Alupei 15 Jan 2018

Cu drag si alta data ! :smile:

Poti sa le faci si o solicitare in scris, iar daca raspunsul este ca se poate si cum anume, atunci pastreaza-l pt patron in caz ca are pbl. cu trecerea pieselor, ulterior. Daca nu se poate, macar stiti asta si renuntati ...
Eu asa as face ...
Raspuns