Cu ocazia inventarului s-a propus spre casare/ scoatere din contabilitate urmatoarele mijloace fixe:
• Licente care nu mai sunt folosite si sunt expirate si pentru care s-a facut proces verbal cu data de 15.01.2019
• Mijloace fixe care sunt casate in baza procesul verbal semnat de firma de casare cu data de 20.02.2019.
Ma poate ajuta cineva sa-mi spuna care este data corecta cu care pot face notele contabile:
281=clasa 2.
Mentionez ca am tot incercat sa aflu si am gasit urmatoarele lucruri dar nu m-au lamurit foarte mult:
“Legea contabilitatii 82/1991, Art 7, pct 3 Rezultatul inventarierii se înregistrează în contabilitate potrivit reglementărilor contabile aplicabile”
“OMFP 2861_2009, pct 43. Propunerile cuprinse în procesul-verbal al comisiei de inventariere se prezintă, în termen de 7 zile lucrătoare de la data încheierii operaĠiunilor de inventariere, administratorului, ordonatorului de credite sau persoanei responsabile cu gestiunea entităĠii. Acesta, cu avizul conducătorului compartimentului financiar-contabil úi al conducătorului compartimentului juridic, decide asupra soluĠionării propunerilor făcute, cu respectarea dispoziĠiilor legale.”
Dupa tot ce am citit pe net nota contabila imi pare correct sa o fac cu data procesului verbal, dar totusi ma gandesc daca exista o metoda de a evidentia intr-un fel si in decembrie 2018.
Multumesc din suflet,
Cosmina