Dana, ai perfecta dreptate !
Asta-i tara de rahat in care traim si mult prea des se intampla ce spui tu.
Sumele neutilizate sunt cele achitate de tine, dar "neimperecheate" de catre ANAF cu datoriile tale, adica cu cele pe care le-ai declarat singura prin declaratiile depuse. Fiscul nu se mai oboseste sa le "imperecheze", ci lucreaza pe sold, adica ca dracu' !
Daca poti sa crezi, chiar si eu - om de specialitate - am asa ceva in fisa de vreo cativa ani, probabil cand se va prescrie o sa dispara de acolo. Bine ca pe sold sunt cu zero si asta ii intereseaza. Am incercat sa imi curat fisa, am cerut sa mi se faca imperecherea lipsa, dar m-au trimis "la plimbare" cu solutia "Doamna, sunteti pe zero, nu aveti datorii la noi !", si punct ! I-am lasat naibii fiindca nu imi gasesc resursele necesare unui asemenea demers, mai ales ca eu nu am problemele tale, altfel as fi murit cu ei de gat !
Este o debandada incredibila la ANAF in ceea ce priveste evidenta fiscala pe platitor, f multa lume e in situatia ta si numai lucrand cot la cot cu inspectorul de care apartii iti poti face ordine in fisa, adica sa te duci peste el (ea) de "n-spe" ori, chiar cu amenintari si reclamatii pe unde crezi ca poti obtine o mana de ajutor, daca vezi ca te trimit "la plimbare". Iti iei toate actele doveditoare cu tine si stai acolo langa persoana sa iti opereze pas cu pas toate platile in fisa, numai asa vei fi sigura ca ai scapat de somatii. Alta cale nu e fiindca daca i le lasi sa le lucreze singur(a) o sa patesti ca mama ta si ca prietena de care ne spuneai.
E nevrosimil ce se petrece, dar cat se poate de real !
Daca citesti pe pag de FB a ANAF o sa vezi ce de ... le mai ureaza contribuabilii, adica ce suparati sunt multi dintre ei pt devalmasia de la Fisc, iar site-ul ANAF e mai mult in mentenanta de prin ianuarie. Din pacate, pe guvernanti nu ii intereseaza problemele de genul asta, ei au alte mari prioritati menite sa ii scape de dosarele penale si, evident, sa ramana si cu banii furati !!
Ce sa-ti mai spun ... decat bafta multa si nervi tari !