Nu imi permit sa intru intr-o discutie in contradictoriu cu Otilia
, dar totusi...
Faptul ca a obtinut dreptul de libera practica, fara de care nu putea infiinta PFA, poate fi privit ca ceva similar cu obtinerea unei certificari intr-un alt domeniu in care trebuie sa-ti dovedesti calificarea ptr. a fi PFA.
Faci cursuri, eventual o facultate privata, platesti taxa ptr. acele cursuri, iar dupa un an, doi, te inregistrezi ca PFA. Ce faci apoi, vii cu toate chitantele dela cursurile tale si le deduci din activitatea de PFA?!
In fine, sper ca taxa aceea nu a fost seminificativa, comparativ cu veniturile.
Cat despre "aportul de capital" al persoanei fizice la contul PFA-ului, si aici imi sustin prima afirmatie.
Banii incasati de PFA pot fi folositi la orice de catre persoana fizica, fara nicio justificare, din moment ce nu are registru de casa/banca.
Ar fi o nebunie sa inregistrezi toate cheltuielile facute din banii incasati ca PFA. De ex. zeci/sute de bonuri de casa ptr. alimente, haine, distractie, etc.
Le platesc pe toate din banii obtinuti din activitatea de PFA, ca doar nu-mi mut banii din contul de PFA in cel de persoana fizica, nu?!
Repet, neavand cont de casa/banca, nimeni nu verifica cati bani am in aceste "conturi".
Cel putin asa am facut eu, ani de zile...
In mod similar as privi si asa-zisul "aport" de capital al persoanei fizice la PFA.
Deci PFA nu "datoreaza" nimic pers. fizice.
Persoana fizica n-are decat sa-si "traga" banii din contul (casa/banca) PFA, fara nicio explicatie si, evident, fara nicio dobanda
Parerea mea.
Aceasta postare a fost editata de Dan I.: 20 December 2020 - 12:29 AM