Cu drag si alta data !
La pct 2 este un raspuns clar, dupa parerea mea. Odata cu iesirea din UE, Regatul Unit a devenit tara din afara Comunitatii, la fel ca SUA, Canada, etc ... asta daca acordul de iesire nu prevede altfel si se pare ca nu prevede. Prin urmare, te muti la legislatia fiscala aplicabila operatiunilor non-UE.
La pct 6 este legislatie comuna, data amanuntit, privind locul prestarii (care ne spune cine datoreaza TVA) chiar daca speta aceea este limitata la anumite servicii. O sa vezi asta daca o sa citesti in CF (ceea ce te sfatuiesc insistent). Neaparat trebuie sa citesti si tu, cat mai mult, fiindca nu te poti baza 100% pe capul unor straini care nu-ti sunt sefi la serviciu, deci n-au nicio raspundere legala pt parerea lor. Trebuie sa te poti baza in primul rand pe tine.
Cititul individual al legislatiei te ajuta sa intelegi singur prevederile legale. Este un efort necesar, indispensabil daca vrei sa treci de la stadiul de asistat profesional, la cel de independent profesional.
Daca ti-e greu sa intelegi, nu e absolut nimic de condamnat, dar asta poate insemna ca meseria de contabil nu este cea mai potrivita pt tine - ti-o spun cu toata bunavointa si respectul cuvenit, asa cum am spus-o si altora de-a lungul anilor.
Nu orice meserie se potriveste oricui, nici eu n-as putea face multe alte meserii si nu e nicio rusine in asta pt ca fiecare dintre noi are anumite inclinatii/aptitudini. De ex., unora din familia mea le-ar fi placut sa fiu doctor sau inginer, insa eu sunt prea empatica pt a fi medic si n-am inclinatie spre partea mecanica a lucrurilor, deci nu mi se potrivesc aceste meserii. In schimb, mereu mi-au placut mult cifrele si m-am vazut lucrand intr-un birou frumos, cu calculator (sau intr-un Centru de calcul, cum era pe vremuri). Deci, iata-ma economist de Cibernetica, cu specializare ulterioara in contabilitate fiindca asa au fost vremurile si fiindca am descoperit ca-mi place contabilitatea !

Satisfactiile profesionale din toti acesti ani de munca mi-au aratat ca am fost si inca sunt acolo unde trebuie, unde ma potrivesc. Cel putin pana acum ...
Dragilor, ne petrecem mult timp la/pt serviciu, asa ca f. bine ar fi sa putem lucra cat mai usor in domeniul ales, sa ne placa ceea ce facem, sa nu ne fie o povara.
Spor mare !