Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Facturi fiscale pierdute - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

Facturi fiscale pierdute

16 replies to this topic

#1 Prodan

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 199 Postari:

Postat 19 October 2004 - 10:43 AM

Ce se poate face cand se pierde (s-au dat toate cele trei exemplare clientului) exemparul verde si rosu ?
tb sa anunt la ziar ca fiind nula ?
fac pv semnat de persona de la vanzari si de administrator?
multumesc

#2 Prodan

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 199 Postari:

Postat 21 October 2004 - 02:13 PM

Nu a pierdut nimeni facturi?

#3 luiza

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 40 Postari:

Postat 28 October 2004 - 10:32 PM

orice factura sau chitanta pierduta de declara intr-un ziar. Cel putin eu asa am facut

#4 Prodan

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 199 Postari:

Postat 29 October 2004 - 10:11 AM

Zilele trecute am facut comanda pt facturi
Am fost anuntata ca au venit si pot sa merg sa le ridic , dar la fata locului un top de facturi lipsea.
Am facut un proce verbal de predare primire in care se specifica ce am ridicat si ce nu urmand ca zilele urmatoare sa fiu anuntata ce se intamplase cu acel top de facturi.
Bineinteles ca nu m-a sunat nimeni asa ca am sunat eu la mag unde facusem comsanda. Am fost plimbata de la magazin la tipografie fara nici-un rezultat.
Credeti ca eu ar trebui sa declar undeva lipsa cestui top?
Cum sa procedez?

#5 aNgelica pop

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 716 Postari:
  • Interests:temei legal

Postat 29 October 2004 - 10:25 AM

Nu poti lua legatura cu clientul respectiv ?Poate gasesti intelegere si iti restituie exemplarele!

#6 Prodan

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 199 Postari:

Postat 29 October 2004 - 10:41 AM

Nu este client este o firma care preia comenzi de la clienti pt tiparirea noilor modele de facturi.

#7 aNgelica pop

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 716 Postari:

Postat 29 October 2004 - 12:44 PM

DACA declari acele facturi ca fiind nule,spune-mi ce faci daca l-ai incasat?

#8 aNgelica pop

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 716 Postari:

Postat 29 October 2004 - 12:47 PM

Te rog lamureste-ma!Ai emis fct pt cineva sau o firma care tipareste fct personalizate ti-a dat mai putine exemplare?

#9 Prodan

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 199 Postari:

Postat 29 October 2004 - 12:51 PM

N-ai inteles ce-am vrut sa spun.
Am terminat topul de facturi si am facut comanda la o firma agreata de MF desi am cerut 5 bucati pe care le-am platit pe baza unei facturi unde erau mentionate seriile si numerele pe care le voi primii in momentul in care am fost chemata sa ridic comanda erau decat 4 bucati.
Nu este vorba de o vanzare a mea catre un client .

#10 aNgelica pop

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 716 Postari:

Postat 29 October 2004 - 01:05 PM

In cazul in care nu ai platit c/v fcturilor,ai dreptul la refuz de plata motivand refuzul.In cazul in care le-ai platit,eu as lua legatura cu furnizorul sa vad daca recunoaste greseala:
- in caz de DA sa revina cu fct storno pt seria respectiva
--in caz de NU sa dai anunt in ziarul local si in M.O.

#11 aNgelica pop

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 716 Postari:

Postat 29 October 2004 - 01:08 PM

Ai comandat si aceste fise?

#12 aNgelica pop

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 716 Postari:

Postat 29 October 2004 - 01:54 PM

AHA!deci s-a incheiat un proces verbal!!!!!!!!Ok!Anexeaza procesul verbal in original la Fisa de magazie pt form. Regim special.(ca sa dovedesti in caz de control ca nu le-ai primit),fa o notificare catre furnizor aratand cel intamplate,anexeaza in copie acel Pverbal,da-le termen sa-ti raspunda,si avertizeaza ca exista OPC.Indiferenta se plateste.............

#13 Cristina

Nou

• Members
  • Pip
  • 8 Postari:

Postat 04 November 2004 - 05:52 PM

Ce se poate face in cazul in care eu emit factura si trimit exemplarul albastru si exeplarul rosu la semat(la client) iar acest pierde factura rosie(A MEA)?
Va rog sa ma ajutati cu legea care reglementeaza aceste probleme.
Multumesc

#14 aNgelica pop

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 716 Postari:

Postat 05 November 2004 - 08:31 AM

Eu as face o xerocopie dupa fct verde din cotor,as scrie pe ea conform cu originalul si motivul pe verso.As pune sa semneze pe cel ce a prierdut fct rosie si pe cei din conducere ,sau daca nu pe verso( poate ca_i mai bine asa) as face un Pverbal .

#15 viorache

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 185 Postari:

Postat 17 November 2004 - 01:47 AM

Eu am avut o factura transmisa prin fax inregistrata in contabilitate pentru ca posta a ratacit plicul cu originalul care a fost expediat de furnizor. A venit garda si a observat acest lucru si mi-a spus sa fac rost de o xerocopie semnata si stampilata de furnizor cu mentiunea "conform cu originalul". Pare sa fie de ajuns in astfel de situatii.

#16 Andreea`

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1952 Postari:

Postat 17 November 2004 - 09:39 AM

nu e de ajuns doar copie stampilata si "conform cu originalul"

Mai trebuie copie dupa registrul de vanzari al furnizorului ca sa se vada ca factura a fost prinsa in contabilitate, copie dupa decontul de TVA si balanta din luna respectiva ca sa se vada corectitudinea registrului de vanzari si copie dupa factura cu care a fost cumparat facturierul pe care s-a facut factura pierduta prin posta!!
uff..greu a fost!
:)

asta mi-a cerut mie garda cand am avut factura pe fax transmisa,pierdut originalul si avand la dosar copie dupa factura de la furnizor stampilata si semnata conform cu originalul

#17 cristid

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 202 Postari:

Postat 17 November 2004 - 12:14 PM

Trecand peste faptul ca expunerea este oarecum hilara intrucat exemplarul verde ramane in facturier si nu se detaseaza, conform legii contabilitatii 82/91 cu mod si complet ulterioare in momentul pierderii unui act justificativ, societatea comerciala are obligatia sa procedeze la reconstituirea actului in termen de 30 zile de la constatarea pierderii/distrugerii/sustragerii. Pe documentul nou se va mentiona obligatoriu cuvantul RECONSTITUIT.
Bafta

Similar Topics Collapse

1 useri citesc topicul

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL